NACIONALNI SAVET VLAHA OŠTRO OSUĐUJE POLITIZACIJU UBISTVA DANKE ILIĆ: "Lazić i Demić u službi Đilasa prikupljaju jeftine političke poene!"

Autor:

Vesti

13.04.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihov pokušaj da podstaknu ostavku policijskog službenika u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune, jasno je osuđen kao odvratan i neprihvatljiv.

NACIONALNI SAVET VLAHA OŠTRO OSUĐUJE POLITIZACIJU UBISTVA DANKE ILIĆ: "Lazić i Demić u službi Đilasa prikupljaju jeftine političke poene!"

Foto: youtube/printscreen/SatTelevizija

Nacionalni Savet Vlaške Nacionalne Manjine nedvosmisleno osuđuje politizaciju tragičnog ubistva male Danke, kao i svaku politizaciju nesrećnih događaja, posebno kada se zloupotrebljavaju nacionalna osećanja.

U ovom slučaju, predstavnici Rumunske Partije, Živoslav Lazić i Dragan Demić, u službi Dragana Đilasa očigledno pokušavaju da steknu političke poene zloupotrebom i manipulacijom nacionalnih osećanja Vlaha. Njihov pokušaj da podstaknu ostavku policijskog službenika u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune, jasno je osuđen kao odvratan i neprihvatljiv.

- Nacionalni savet vlaha naoštrije osudjuje politizaciju tragedije ubistva male Danke kao i bilo koju politizaciju tragedija i nemilih događaja naročito sa zloupotrebom nacionalnih osećanja. U navedenom slučaju Lazić i Demić, očigledno, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, zloupotrebljavaju i manipulišu nacionalnim osećanjima Vlaha ali i na jedan mizeran način tragedijom u Boru tako što u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune, pozivaju da policijski službenik podnese ostavku. Jasno je svima da je njegova izjava izvučena iz konteksta i zloupotrebljena. Sve to što rade Lazić i Demić Vlasima je odvratno i najoštrije osudjujemo - naveo je Nacionalni Savet vlaške nacionalne manjine.


Vlasi, kao deo državnog sistema, u potpunosti su zastupljeni u svim organima državne uprave i uživaju sva prava koja su im zagarantovana od matične države Srbije.

Važno je naglasiti da Vlasi nisu ugroženi od strane većinskog naroda, te bi eventualne pritužbe ili nezadovoljstvo njihovog statusom trebalo da se rešavaju kroz konstruktivan dijalog i borbu idejama i programima, a ne kroz neprimerena politička podmetanja.

Ovaj nedvosmisleni stav Nacionalnog Saveta Vlaške Nacionalne Manjine jasno ukazuje na osudu političke manipulacije nacionalnim osećanjima i ističe važnost poštovanja prava manjina unutar društva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (29)

Loading
Мiraš

13.04.2024 17:08

Nacionalni savet Vlaha je apsolutno upravu što se tiče opozocije tj Lazića i Demića koji za Đilasa preko smrti male Danke prikljuplhaju jeftine političke poene. Lešinari koji ništa nisu bolji od monstruma koji su ubili Danku.

Jovan

13.04.2024 17:09

Strašno čime se ova opozicija bavi!

Jovan

13.04.2024 17:09

Najbolje bi bilo kad bi se Đilas odselio gde mu je bolje!

Jovan

13.04.2024 17:11

Ovi ne znaju šta znače tuga i bol!