LUJ VITON DOLAZI U SRBIJU! Vučić iz Pariza govorio o važnim investicijama i ekonomskoj saradnji sa Francuskom

Autor:

Vesti

09.04.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je objavio i da u naredne dve godine Srbija očekuje dolazak velike i svetski poznate modne kompanije Luj Viton u Beograd na vodi što je velika stvar.

LUJ VITON DOLAZI U SRBIJU! Vučić iz Pariza govorio o važnim investicijama i ekonomskoj saradnji sa Francuskom

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu, na poslovnom Savetu Francuska-Srbija, da su srpske finansije stabilne, kao i da smo na korak od dobijanja investicionog rejtinga.

Predsednik je objavio i da u naredne dve godine Srbija očekuje dolazak velike i svetski poznate modne kompanije Luj Viton u Beograd na vodi što je velika stvar.

- Verujem da ćemo to imati u glavnom gradu za dve godine, rekao je Vučić.

- Danas imamo više od 11.000 ljudi koji rade za francuske firme u Srbiji, kazao je predsednik pa se dotakao i priprema za EXPO 2027 za koji je rekao da je krov za sve ono što se trenutno radi u Srbiji poput velikih radova na prugama, zatim na beogradskom metrou za koji će nam biti potreban i operator za upravljanje metroom što je u stvari i otvoren poziv za sve francuske kompanije koje rade u toj oblasti i koje bi tako dugo godina mogle da posluju u Srbiji.

PODSETIMO

Vučić se, drugog dana posete Parizu, sastao s francuskim ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom posle čega je usledio sastanak Poslovnog saveta na kojem se obratio francuskim domaćinima.

Vučić je najpre istakao da je veoma srećan zbog rezultata razgovora sa predsednikom Makronom.

- Više od tri sata razgovora s francuskim predsednikom, ostali smo nasamo, skoro do 23.15 sati. Srećan sam zbog tog razgovora a postigli smo i neke konkretne dogovore, blizu smo potpisivanja ugovora za "rafale", to je strašno važno za nas jer mi u ovom trenutku ne možemo da dobijemo tako sofisticirane lovce. To nam otvara vrata i za saradnju s drugim kompanijama poput Talesa i Erbasa - rekao je Vučić.

Ne bismo da vas ubeđujemo, pa ćemo vas pustiti da sami odlučite gde su cene najpovoljnije, a kvalitet bez premca.

Vučić je rekao da je za nas povezivanje u okviru veštačke inteligencije izuzetno važno. Dodaje da je kod nas to sve prilično uopšteno i da moramo ljude koji rade i znaju sve o tome, da povežemo sa privredom.

- Oni su spremni da nas obučavaju. Energetski sektor je izuzetno važan, moramo da radimo konkretno da bismo našoj deci mogli da ostavimo sigurnu budućnost - rekao je Vučić.

Kako kaže, Srbija je zemlja koja se ubrzano razvija, mi iz godine u godinu trošimo sve više struje.

Osvrnuo se i na saradnju s francuskim kompanijama kad je reč o upravljanju otpadom, otpadnim vodama, energetici, veštačkoj inteligenciji i njenoj primeni u privredi, te letećim automobilima o kojima se razgovaralo sa čak tri francuske kompanije.

- Sve to kada sagledate, morate da vidite našu poziciju. Takođe, imali smo i razgovor o Kosovu i Metohiji i našim stavovima po tom pitanju. Govorili smo o svim našim poteškoćama - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (23)

Loading
Ana

09.04.2024 11:02

Ovo je veliki plus za našu zemlju kako na polju ekonomije tako i na polju modne industrije. Sve pohvale za našeg predsednika i na svemu što radi za budućnost ove zemlje.

Tanja

09.04.2024 11:04

Dobro je da smo posle devedesetih godina prošlog veka i zahlađenja ponovo obnovili dobre odnose sa njauticajnijim zemljama EU, podrška Francuske jako značajna za naš evropski put i dalji ekonomski napredak.

Lana

09.04.2024 11:12

Radujemo se saradnji sa Francuskom i poboljsavanjem odnosa.

Zlatko

09.04.2024 11:12

Lepa vest