"MORAMO DA DOSTAVIMO NOVAC NAŠEM NARODU" Vučić o zabrani korišćenja dinara na KiM: Oni neće promeniti svoj stav nikada, neću da prodajem maglu građanima

Autor:

Vesti

16.02.2024

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On se na marginama konferencije obratio i javnosti u Srbiji. Dotakao se problema zabrane dinara na Kosovu i Metohiji.

"MORAMO DA DOSTAVIMO NOVAC NAŠEM NARODU" Vučić o zabrani korišćenja dinara na KiM: Oni neće promeniti svoj stav nikada, neću da prodajem maglu građanima

Foto: Wikipedia/Vladimir Vukotic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Nemačkoj, gde se održava 60. Minhenska bezbednosna konferencija, vodeći svetski forum za debatu o međunarodnoj bezbednosnoj politici.

- Oni neće promeniti svoj stav nikada. Da ne prodajem maglu našem narodu. Samo je pitanje da li će želeti bolje da razumeju našu poziciju. Čuo sam da je zbog poteza Prištine i Velika Britanija uputila oštro pismo. Na kraju, mi moramo narodu novac da damo. Mi novca imamo, samo moramo da ga dostavimo. Zašto su taj put izabrali nisam siguran, ali sam siguran da je teško našem narodu na KiM - kazao je Vučić.

Podsetimo, pre konferencije, Vučić se sastao  sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom, a nakon toga je imao susret i sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžetska pitanja.

Poslepodne razgovarao je sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za Kosovo u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Drugog dana konferencije Vučić se sastaje sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Janom Borgom, visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Đuzepom Boreljom. Sa Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Teona

16.02.2024 20:06

Nikada nećemo dozvoliti da se novac ne dostavi narodu na kim. Sada sve veći broj država optužuje ovaj kurtijev potez i vidi kakav je on teroristita

Jana

16.02.2024 20:07

Uverena sam da će Vučić naći dobro rešenje za sve Srbe na KiM.

Hana

16.02.2024 20:08

Predsednik uvek misli na svoj narod, boriće se za Srbe na KiM, nikada neće priznati nezavisnost KIM!

Ras

16.02.2024 20:09

Srbi na KiM ce dobiti novac koji treba da dobju. To siptari ne mogu da onemoguce.