"SAMO DA SE SRBI JEDNOM ZAUVEK UĆUTKAJU":Vučić o izjavama iz Albanije: Da smo mi to rekli čuli bi topove

Autor:

Vesti

15.02.2024

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je naglasio da Srbija nema potrebu da napada bilo koga i da će nastaviti da vodi politiku očuvanja odnosa sa Evropom, ali istovremeno neće zanemariti veze sa drugim zemljama poput Rusije i Kine.

"SAMO DA SE SRBI JEDNOM ZAUVEK UĆUTKAJU":Vučić o izjavama iz Albanije: Da smo mi to rekli čuli bi topove

Foto: Pink

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nije ostao ravnodušan na nedavne izjave iz Albanije o Kosovu i Metohiji. Tokom ceremonije dodele ordenja, predsednik je oštro prokomentarisao izjavu iz susedne države, ističući da bi reakcija bila znatno drugačija da je slična izjava došla iz Srbije.

Istakavši da je čuo iz Albanije da ta zemlja neće dozvoliti napad na Kosovo, predsednik je naglasio da bi reakcija na takvu izjavu iz Srbije bila izuzetno negativna i da bi verovatno dovela do ozbiljnih međunarodnih tenzija. Takođe, Vučić je naglasio da Srbija nema potrebu da napada bilo koga i da će nastaviti da vodi politiku očuvanja odnosa sa Evropom, ali istovremeno neće zanemariti veze sa drugim zemljama poput Rusije i Kine.

U svom obraćanju, predsednik je istakao da je Evropa neophodna Srbiji, ali je naglasio da je potrebno da odnosi budu zasnovani na iskrenosti i poštovanju. Takođe, naglasio je da Srbija neće dozvoliti da joj bilo ko nameće svoju volju i da će čvrsto čuvati svoje odnose sa drugim zemljama, bez obzira na pritiske.

Aleksandar Vučić je svojim komentarima jasno stavio do znanja da Srbija neće dozvoliti da joj bilo ko nameće politiku i da će čvrsto stajati iza svojih stavova. Njegove reči odražavaju odlučnost i samostalnost u spoljnoj politici, naglašavajući da Srbija ima svoje dostojanstvo i neće dozvoliti da bude izmanipulisana od strane bilo koje države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Maja

15.02.2024 19:38

Nazalost, mnogima je Srbija trn u oku

Дејан

15.02.2024 19:39

Оно што је јасно, Србија не може да нападне Косово, може само да га ослободи. И ту свако препуцавање са шиптарима из Албаније престаје.

Marko

15.02.2024 19:39

Izjave iz Albanije su neprihvatljive i opasne, a reakcija predsednika Vučića je apsolutno opravdana.

Jana

15.02.2024 19:40

Vucic je u pravu, da smo mi to izjavili, EU bi se odmah oglasila da osudi tu izjavu