ŠTA PIŠE U ČESTITKI KOJU JE PUTIN POSLAO VUČIĆU? Ovo su reči ruskog predsednika!

Autor:

Vesti

14.02.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić primio je danas, povodom Dana državnosti Republike Srbije, čestitke i drugih brojnih svetskih zvaničnika.

ŠTA PIŠE U ČESTITKI KOJU JE PUTIN POSLAO VUČIĆU? Ovo su reči ruskog predsednika!

Foto: printscreen

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom Dana državnosti, čestitku predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Čestitku prenosimo u celosti:

"Primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika - Dana državnosti Srbije. Odnosi između naših zemalja se zasnivaju na viševekovnim tradicijama prijateljstva, kulturne i duhovne bliskosti. Uveren sam da ćemo i dalje svestrano jačati rusko-srpsko strateško partnerstvo, razvijati konstruktivnu saradnju u različitim oblastima. To nesumnjivo odgovara temeljnim interesima naših bratskih naroda. Iskreno Vam želim dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije sreću i prosperitet", navodi se u čestitki predsednika Putina.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić primio je danas, povodom Dana državnosti Republike Srbije, čestitke i drugih brojnih svetskih zvaničnika, među kojima su i predsednik SAD Džozef Bajden, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, predsednik Francuske Emanuel  Makron i predsednik Italije Serđo Matarela.

Bajden je u ime naroda Sjedinjenih Država, kako je navedeno, uputio najlepše želje predsedniku Vučiću i srpskom narodu povodom proslavljanja Dana državnosti 15. februara.

- Izgradnja uspešnijeg i stabilnijeg Zapadnog Balkana u interesu je i Sjedinjenih Država i Srbije, i tokom naredne godine radujem se unapređenju ovog cilja jačanjem regionalne energetske bezbednosti i širenjem naših ekonomskih veza.

Naše oružane snage nastavljaju da služe rame uz rame na Sinaju, unapređujući regionalni mir i bezbednost. Učešće Srbije u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije takođe su bile ključne za podršku stabilnosti u drugim delovima sveta. I, Sjedinjene Države cene podršku koju je Srbija pružila Ukrajini u odbrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta kada se suočila sa brutalnom invazijom Rusije. Sjedinjene Države snažno podržavaju put Srbije ka pristupanju EU i ostaju posvećene pomaganju Srbiji u jačanju njenih demokratskih institucija ka ispunjenju ovog cilja. Takođe, ohrabrujem Srbiju da nastavi sa prošlogodišnjim napretkom ostvarenim u Dijalogu sa Kosovom, kojim posreduje EU. Dogovor o normalizaciji i implementaciji predstavlja ključne korake ka mirnijoj i uspešnijoj budućnosti Srbije, reiona, i Evrope - naveo je u čestitki Bajden.

Čestitku je, uz predsednika SAD Džozefa Bajdena, uputio i predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, koji u čestitki predsedniku Aleksandru Vučiću želi sreću i dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije prosperitet i blagostanje a, između ostalog, kaže:

- Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim da u svoje i ime svog naroda uputim naiskrenije čestitke Vašoj ekselenciji i prijateljskom narodu Srbije. Veoma mi je drago što su odnosi između naših zemalja dostigli istorijski vrhunac i kako kažete, svoje 'zlatno doba'. Verujem da će prijateljski odnosi koji su zasnovani na obostranom poverenju i poštovanju doprineti i našoj bilateralnoj saradnji i stabilnosti Balkana. Verujući da posete na visokom nivou omogućavaju da razmotrimo sve aspekte naših odnosa, istakao bih da će mi biti drago da u narednom periodu odgovorim na Vaš poziv i posetim Beograd, a jednako ću se obradovati ako Vaša ekselencija bude prisustvovala Diplomatskom forumu u Antaliji - navodi se u čestitki predsednika Erdogana. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading