VAŽAN SUSRET ZA SRBIJU: Vučić sutra sa ministrom odbrane NATO države

Autor:

Vesti

06.02.2024

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je precizirano, sastanak predsednika Vučića i Pistorijusa planiran je za 15:30, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

VAŽAN SUSRET ZA SRBIJU: Vučić sutra sa ministrom odbrane NATO države

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra ministra odbrane Savezne Republike Nemačke Borisa Pistorijusa, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Kako je precizirano, sastanak predsednika Vučića i Pistorijusa planiran je za 15:30, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nakon sastanka predviđene su izjave za medije, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, danas je konstituisana Skupština Srbije na kojoj su potvrđeni mandati svih 250 poslanika.

U nastavku konstitutivne sednice treba da se izaberu predsednik Narodne skupštine, potpredsednici, da se imenuju generalni sekretar, izaberu članovi radnih tela i članovi stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Poslovnik predviđa da predlog kandidata za predsednika Narodne skupštine podnosi najmanje 30 narodnih poslanika.

Pre pristupanja izboru predsednika parlamenta, Narodna skupština odlučuje da li će se glasati tajno ili javno, a za predsednika Narodne skupštine izabran je narodni poslanik za koga je glasala većina od ukupnog broja narodnih poslanika. Broj potpredsednika Narodne skupštine, prema Poslovniku, utvrđuje se na predlog predsednika parlamenta.

Parlament treba da odluči i o utvrđivanju sastava stalnih parlamentarnih delegacija za učešće u radu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i drugih multilateralnih parlamentarnih institucija i organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (33)

Loading
Teona

06.02.2024 17:50

Jedva čekam Vučićevo obracanje. Ovo je jako važno za Srbiju a Vučić je odlučan i pametan. Samo hrabro narod je uz tebe

Das

06.02.2024 17:53

Racunamo na Vucica i njegove sposobnosti da se nosi dobro sa svim nepogodama za Srbiju.

Tanja

06.02.2024 17:53

Susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ministrom odbrane NATO države označava važan trenutak u diplomatskim odnosima između Srbije i NATO saveza.

Sanja

06.02.2024 17:54

Ovaj susret predstavlja priliku za dijalog i razmenu mišljenja o aktuelnim bezbednosnim pitanjima i izazovima na regionalnom i globalnom nivou.