ANĐELKOVIĆ: "Srbija protiv nasilja" nije bila reakcija na tragične događaje, već je koristila nasilje kao povod za svoje aktivnosti

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kaže da je sve unapred bilo isplanirano.

ANĐELKOVIĆ: "Srbija protiv nasilja" nije bila reakcija na tragične događaje, već je koristila nasilje kao povod za svoje aktivnosti

Foto: Tanjug

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije, Zoran Anđelković, dao je svoj komentar na nedavne nasilne događaje u Beogradu.

Anđelković je istakao da su najave ovakvih događaja već postojale i da su se mogli očekivati, s obzirom na atmosferu koja je stvarana od maja meseca. On je naglasio da koalicija "Srbija protiv nasilja" nije bila reakcija na tragične događaje, već da je koristila nasilje kao povod za svoje aktivnosti.

Komentarišući nedavni tragični događaj u Pragu, Anđelković je istakao da je to bio dan za žalost i da je vreme za saosećanje sa žrtvama. Uprkos tome, on je primetio da opozicija u Srbiji nije reagovala na isti način, već je iskoristila nasilje kao povod za proteste.

Anđelković je takođe dodao da su najave protesta i nasilja bile prisutne još od ranije, te da je atmosfera išla ka stvaranju haosa i rušilačkih aktivnosti.


Anđelković je uporedio nedavni tragični događaj u Pragu sa reakcijom opozicije u Srbiji na slične situacije. Naglasio je da je pravilan odgovor na takve događaje saosećanje sa žrtvama i osuda nasilja, umesto korišćenja istih kao povoda za političke aktivnosti.

Zoran Anđelković je istakao da su najave protesta i nasilja bile prisutne od ranije, te da je atmosfera išla ka stvaranju haosa i rušilačkih aktivnosti. On je naglasio da je ova atmosfera bila planirana od strane onih koji nisu prihvatili rezultate izbora i da je dovela do nasilnih protesta.

Anđelković je prokomentarisao i politički kontekst formiranja koalicije "Srbija protiv nasilja", ističući da je ona nastala kao reakcija na tragične događaje, ali da je kasnije koristila nasilje kao povod za svoje aktivnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovana

26.12.2023 09:59

Koalicija Srbija protiv nasilja samo gleda kako da prikupi jeftine politicke poene, nikakav program nisu pokazali sada pred izbore.