NESTOROVIĆ O DAČIĆU: Nije se usudio da govori sa Šojgovim i Lavrovom, a to je bila izuzetno loša poruka za njegove glasače!

Autor:

Vesti

22.12.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestorović kaže da mali igrači obično prođu loše kada uđu u koaliciju s velikim igračima.

NESTOROVIĆ O DAČIĆU: Nije se usudio da govori sa Šojgovim i Lavrovom, a to je bila izuzetno loša poruka za njegove glasače!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prof. dr Branislav Nestorović govorio je danas za televiziju K1, gde se osvrnuo na rezultate izbora 2023. godine, gde je njegova lista "Mi, glas iz naroda" postigla izuzetan uspeh. 

On je, govoreći o opoziciji govorio i o listi "Ivica Dačić premijer":

- Dačić se nije usudio da se sastate i govori  sa Šojgovom i Lavrovom. To je bila izuzetno loša poruka za njihove birače, posebno jer su tu bili stariji glasači koji su bili deo Saveza komunista i koji su bili rusofili preko komunističke linije. Kada izgubiš podršku u takvom kontekstu, onda nemaš mnogo šta da tražiš. Razlikovali su se od SNS-a samo po izraženoj podršci Rusima, a kada su i to izgubili, postali su nezapaženi. Mali igrači obično prođu loše kada uđu u koaliciju s velikim igračima - kaže Nestorović. 

Podsetimo, nakon objave izbornih rezultata, postavlja se pitanje kojoj političkoj opciji će "Mi, glas iz naroda" pružiti podršku. Odluka o podršci Šapiću ili Obradoviću imaće značajan uticaj na dalji tok političkih događaja.

- Nismo razmišljali o prelasku cenzusa, već smo želeli da promovišemo pokret i stvorimo svest o njegovom postojanju, pripremajući ljude za lokalne izbore na proleće. Kada su stigli ozbiljni podaci o rezultatima, shvatili smo da smo ozbiljno prešli cenzus i postali prepoznatljivi. Sada možemo razvijati pokret dalje - kaže osnivač pokreta "Mi" i dodaje da su svakoj partiji uzeli po malo glasova. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading