PREDSEDNIK STIGAO U DUBAI! Srdačan doček i niz susreta već u prvom satu na jednom od najznačajnijih događaja današnjice: "Moramo da delujemo brzo i efikasno"! (FOTO)

Autor:

Vesti

01.12.2023

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je Dubai ekspo siti, gde se danas počinje godišnji samit Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, poznatiji kao COP28.

PREDSEDNIK STIGAO U DUBAI! Srdačan doček i niz susreta već u prvom satu na jednom od najznačajnijih događaja današnjice: "Moramo da delujemo brzo i efikasno"! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić u Dubaiju

Predsednik Vučić objavio je na Instagramu i da se susreo sa predsednikom Evropskog veća Šarlom Mišelom, kao i predsednikom Poljske Andžejem Dudom.

Sa poljskim predsednikom Anžejem Dudom, Jensom Stoltenbergom, ministrom spoljnih poslova UAE šeikom Abdulom bin Zajedom, Katalin Novak i kraljem Bahreina Hamadom, predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidesom pred ceremoniju otvaranja jednog od najznačajnijih događaja današnjice COP28. Vreme je za konkretne akcije, jer moramo da delujemo brzo i efikasno. Srbija je uvek spremna - napisao je predsednik.

 

 

Domaćini skupa su šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je dočekao našeg predsednika, kao i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.

Ceremonija otvaranja Samita počinje u 12 sati po lokalnom, odnosno 9 po srednjeevropskom vremenu, a izlaganje predsednika Vučića očekuje se oko 12.30 po srednjeevropskom vremenu. 

Vučić će na marginama ovog skupa imati i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima nekoliko zemalja.

Očekuje se da će obuzdavanje fosilnih goriva i emisija ugljenika biti na vrhu dnevnog reda samita, a razgovaraće se i o ubrzanoj energetskoj tranziciji, popravljanju klimatskih finansijskih sredstava, o tome kako zaštititi prirodu i kako se zaštititi od ekstremnih vremenskih pojava, ali i kako pospešiti inkluzivnost u upravljanju klimom. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Anja

01.12.2023 08:04

Sjajno je što nas na ovako važnom događaju predstavlja Predsednik!

nada

01.12.2023 08:12

Moramo brzo da delujemo i da i Srbija ucestvuje na samiti.Vucic je najbolji covek za ovakve samite.Klima je bitna za opstanak covecanstva.

Zvezdana Stratimirovic

01.12.2023 08:16

Izuzetno je ohrabrujuće videti predsednika Vučića angažovanog na međunarodnom nivou u rešavanju pitanja klimatskih promena. Njegovo prisustvo na COP28 ukazuje na to da Srbija prepoznaje važnost globalne saradnje u očuvanju planete.

Marko

01.12.2023 08:35

Svaki sastanak i svaki minut sa nekim zvanicnicima je od velike vaznosti za Srbiju, jer napredak je evidentan, ali svaka saradnja nam jos upotpuni uspeh.