PREDSEDNIK VUČIĆ OTKRIO: Uskoro povišice za penzionere i radnike u Srbiji

Autor:

Vesti

25.10.2023

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić je bio gost u drugom Dnevniku na RTS-u, gde se osvrnuo na aktuelne teme, posebno ističući planirano povećanje penzija i plata u javnom sektoru.

PREDSEDNIK VUČIĆ OTKRIO: Uskoro povišice za penzionere i radnike u Srbiji

Foto: printskrin/RTS

 Ove mere, kako je rekao, pokazuju posvećenost države da poboljša standard građana, posebno penzionera.

Predsednik je najpre najavio povećanje penzija, koje će se primeniti u narednim danima. Penzioneri će dobiti povišicu od 5,5 posto, a odmah nakon toga sledi i jednokratna isplata od 20.000 dinara.

"Siromašnim penzionerima, ljudima sa manjim penzijama, moramo dodatno da pomognemo. Moji roditelji imaju pristojne penzije, od kojih mogu mnogo lakše da žive u odnosu na neke druge ljude, koji nisu mnogo manje od njih radili. Već je druga stvar kakav nam je sistem bio u prošlosti. Od 1. januara ide dodatno povećanje penzija", istakao je Vučić.

On je napomenuo da se radi na olakšanju procedure za prijavljivanje socijalne pomoći kako bi se što više ljudi koji lošije žive mogli prijaviti i dobiti potrebnu pomoć.

Kada su u pitanju plate u javnom sektoru, predsednik je naveo da se očekuje povećanje plata. Minimalac je već povećan, a značajno povećanje plata za zaposlene u javnom sektoru će biti dvocifreno.

"Što se tiče plata u javnom sektoru, vi znate da je minimalac porastao. Ono što je bitno za sve ljude u javnom sektoru, stiže značajno povećanje plata, biće dvocifreno. Samo ćemo videti tačne brojke, i o tome ćemo obavestiti javnost", zaključio je predsednik.

Ove mere su deo napora Srbije da unapredi standard svojih građana i obezbedi bolje uslove za život penzionera i zaposlenih u javnom sektoru. Vučić je istakao da je država posvećena daljem ekonomskom razvoju i smanjenju socijalnih nejednakosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Nebojša

25.10.2023 20:12

Ogromna je inflacija u Evropi zbog sankcija Rusiji, ali samo u Srbiji rastu plate i penzije, bravo!

Sara

25.10.2023 20:16

Tako se brine za naše najstarije sugradjane! Bravo predsedniče!

Mila

25.10.2023 20:17

Ove povišice će mnogo značiri upravo penzionerima i radnicima koji su najugroženiji soj i stanovništva.

Tatiana

25.10.2023 20:20

Lepe vesti. Predsednik pomaze kako deci, majkamaz zenama tako i rasnicima i penzionerima.