SRBIJA ŠALJE JOŠ JEDAN AVION PO NAŠE DRŽAVLJANE U IZRAEL: "Ne ostavljamo građane na cedilu"

Autor:

Vesti

09.10.2023

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beograd je jutros sleteo treći avion iz Tel Aviva, let koji je organizovan za sve državljane koji su imali karte drugih kompanija, a koje su ih u međuvremenu otkazale.

SRBIJA ŠALJE JOŠ JEDAN AVION PO NAŠE DRŽAVLJANE U IZRAEL: "Ne ostavljamo građane na cedilu"

Foto: Shutterstock

Zgrada Vlade Srbije

Još jedan redovan let srpskog avio-prevoznika Er Srbija kreće iz Tel Aviva za Beograd sutra oko 19 časova, koji će evakuisati naše državljane iz ratom zahvaćenog područja.

U Beograd je jutros sleteo treći avion iz Tel Aviva, let koji je organizovan za sve državljane koji su imali karte drugih kompanija, a koje su ih u međuvremenu otkazale.

Er Srbija i dalje leti, nisu ostavili naše građane na cedilu. Beskrajno sam im zahvalna, oni su naša dika i ponos. Imaju svoje bezbednosne kontrole, bezbednosne mehanizme, niko više ne leti, mi ponosno letimo - rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Navela je da je vanrednim letom 127 državljana Srbije stiglo u Beograd noćas oko 1 sat i 45 minuta.

 

 

Predsednik i ja smo ispratili taj let, sa čitavim timom Er Srbija. Imali su sat vremena da se ukrcaju u avion, bilo je dva aviona na aerodromu. Znali smo da tamo postoji grupa građana koji su otišli na putovanje u Tel Aviv lou kost kompanijama, koje su odmah nakon početka nestabilnosti otkazali letove - objasnila je Brnabić.

U Izrael je otputovao i šef kabineta ministra Dačića, Nikola Nedeljković, kao i otpravnik poslova/konzul Dušann Vujović koji si ispratili sinoć naše građane sa aerodroma u Tel Avivu.

Ranije u toku dana počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da u nekoliko kibuca u Izraelu još ima srpskih rezidenata i nerezidenata, ali da se oni postepeno evakuišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading