ZABILI AUTOGOL ZAHTEVOM DA IDU NA IZBORE: Opozicija u panici pošto im je predsednik Srbije izašao u susret

Autor:

Vesti

29.09.2023

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govorili su: "Nećemo izbore, sve ćemo na ulici", a onda su sve promenili u jednom danu i rekli: "Hoćemo izbore." Je l' hoćete izbore? Evo vam izbori - nikakav problem, poručio Vučić

ZABILI AUTOGOL ZAHTEVOM DA IDU NA IZBORE: Opozicija u panici pošto im je predsednik Srbije izašao u susret

Foto: Shutterstock, Tanjug/Jadranka Ilić, ATA Images, youtube.com/Nova S, Printscreen/Twitter/LaziDetektor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će parlamentarni, pokrajinski, beogradski i izbori u još ponekim opštinama biti održani zajedno i u istom danu i da bi to moglo da bude 17. decembra. Time je, kako je naveo, prihvatio u potpunosti ideju opozicije, koja je nedavno tražila raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023.

Pismena inicijativa stigla je predsedniku, podsetimo, od Demokratske stranke, Ekološkog ustanka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levog fronta, Ne davimo Beograd, Narodnog pokreta Srbije i Pravac Evropa. Odmah su, međutim, izazvali potpunu zabunu u sopstvenim redovima zbog nepoznavanja elementarne terminologije u politici jer su izleteli sa zahtevom da izbori budu raspisani do kraja godine, a ne održani, kako su zapravo želeli.

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zdravko Ponoš

Nije ih to, međutim, sprečilo za niz ispada, među kojima se izdvajaju oni da predsednik ne sme da održi izbore zbog pada poverenja. Među najglasnijima bio je i Zdravko Ponoš, lider pokreta Srce, koji je tvrdio da će se predsednik pozivati na krizu u zemlji da bi izbegao raspisivanje vanrednih izbora (?!).

- Vučić će iskoristiti svaku priliku da kaže: "Ne možete vi da tražite sada izbore, sad je zemlja ugrožena" - pričao je.

Ali potez predsednika ih je, kao i mnogo puta do sada, demantovao.

- A bogami mnoge i dotukao, u potpunom smo rasulu i panici jer će se za dva i po meseca na biralištima pokazati da im se podrška meri u promilima. Sami sebi smo potpisali odlazak u političku istoriju. Zabili smo sami sebi autogol - priznaje za Srpski telegraf jedan od opozicionara.

Šapić: Koraci za gradske izbore

Republika

Foto: Printskrin: BEoinfo

Aleksandar Šapić

Šapić je rekao da će javnost biti obaveštena o konkretnim koracima da bi zakonska procedura za održavanje gradskih izbora bila ispunjena:
- Znaćete za nekoliko dana, ako se bude ugovorilo da konačan datum izbora bude 17. decembra, a izvesno je da će to biti taj datum.

Uprkos svemu tome, niko od njih se neće izviniti za propagandu laži, kao što to nikada nisu učinili, ocenjuje poslanik i član Glavnog odbora SNS Aleksandar Marković. Bezbroj puta do sada su, kako dodaje za Srpski telegraf, iznosili razne tvrdnje, optužbe i laži na račun predsednika Vučića, za koje bi se, po pravilu, ispostavilo da su izmišljotine, i uvek bi izostalo izvinjenje:

- Umesto izvinjenja, oni izmisle novu laž koju posle lansiraju preko svojih medija! Opozicija navodno želi izbore, a zapravo boga mole da se ne dogode. Ni najmanje nisu oduševljeni stavom predsednika da su izbori mogući 17. decembra.

Republika

Foto: Public Printscreen

Srđan Graovac

Politički analitičar Srđan Graovac kaže da je predsednik praktično dao gol opoziciji jer su rekli da ne sme da raspiše izbore.

- Poentirao je: "Evo vam izbori, tražili ste." Verujem da su u opoziciji u agoniji i da već drže sastanke saveta mudraca iz svih tih stranaka pokušavajući da reše enigmu: "A šta ćemo sad, dobili smo izbore, nismo to očekivali, šta sada da radimo." Sad je panika kako da se izvuku iz te situacije. Sami sebi su napravili omču. Ako odu na izbore, biće poraženi do zadnjeg, više neće moći da se kriju iza besa, nezadovoljstva naroda drugim pitanjima, a ako ne odu na izbore onda će ispasti opet lažovi - navodi on za Srpski telegraf.

Predsednik je, podsetimo, kazao da je o beogradskim izborima razgovarao i s gradonačelnikom prestonice Aleksandrom Šapićem.

- Dogovorili smo se i kako će da se predstave rezultati za Beograd, on će voditi najverovatnije tu listu. To je predlog Miloša Vučevića, predsednika SNS - rekao je Vučić.

Naveo je i da će prihvatiti s najvećim zadovoljstvom i čašću da bude na listi ako u SNS to od njega budu tražili:

- Ta stranka je donela ogromne promene i borila se za srpski narod pod najtežim okolnostima.

Naglasio je da će u "istoriju beščašća" ući to što je opozicija nakon tragičnih događaja u OŠ "Vladislav Ribnikar" i selima Dubona i Malo Orašje pozvala na demonstracije.

- A onda su govorili: "Nećemo izbore, sve ćemo na ulici", a onda su sve promenili u jednom danu i rekli: "Hoćemo izbore." Je l' hoćete izbore? Evo vam izbori - nikakav problem.

Vučić: Nije realna koalicija SNS i opozicije

Republika

Foto: Instagram

Aleksandar Vučić

Vučić je kazao da nije realno da nakon izbora SNS uđe u koaliciju s partijama opozicije.
- Verujem da SNS o tome vodi računa, da imaju dovoljno morala da se s tim ne igraju samo da bi opstali na vlasti. Dobiješ poverenje - dobiješ. Izgubiš poverenje - izgubiš. Ako SNS izgubi poverenje, i ja ću morati da postavim pitanje poverenja kao predsednik republike jer sam bio na njihovoj listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Aleksa

29.09.2023 08:08

Srpska opozicija je jedina opozicija na svetu koja beži od izbora.

Bogdan

29.09.2023 08:08

Reći će građani svoje mišljenje i poslati ovaj ološ iz opozicije jednom za svagda na političku deponiju.

Boba

29.09.2023 08:09

Opozicija se uplasila, jer je ocigledno da im je dosao kraj. Narod ce pokazati zahvalnost za sve sto je Vucic ucinio u svojoj zemlji.

Darko

29.09.2023 08:09

Građani Srbije su se uverili u delovanje celokupne opozicije protiv Srbije I njenih građana, što će verujem kazniti na izborima.