ĆUTA HTEO DA BIJE BULATOVIĆA, BRINULI DA IH ALEKSIĆ NE ISPALI: Pet stvari koje niste videli u direktnom prenosu divljanja opozicije u Skupštini!

Autor:

Vesti

06.09.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U danu kada se raspravlja o rebalansu budžeta, kojim je obuhvaćeno i povećanje plata i penzija, kao i pomoć majkama, opozicija je izabrala da pravi haos u parlamentu.

ĆUTA HTEO DA BIJE BULATOVIĆA, BRINULI DA IH ALEKSIĆ NE ISPALI: Pet stvari koje niste videli u direktnom prenosu divljanja opozicije u Skupštini!

Foto: tanjug /ap , ST/Nemanja Pančić, Printscreen YT/Nova S, Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Poslanici opozicije juče su divljali u parlamentu - opkolili su ministre, zbog čega je skupštinsko obezbeđenje moralo da pravi živi zid između njih, urlali, širili transparente, sve vreme duvali u pištaljke, a zahvaljujući direktnom prenosu, građani su mogli da vide razmere skandaloznog ponašanja.

Međutim, određene stvari prošle su ispod radara javnosti, a Republika vam donosi pet situacija koje su u opštem metežu promakle građanima ili su se desile na skupštinskom hodniku. 

Ćuta skakao da bije Bulatovića

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ, ST/Nemanja Pančić

Dejan Bulatović i Aleksandar Jovanović Ćuta

Aleksandar Jovanović Ćuta kidisao je na Dejana Bulatovića, samostalnog poslanika, nekad potpredsednika SSP, da ga tuče. Kako Bulatović kaže za Republiku, Ćuta mu se unosio u lice, sve vreme psovao i dobacivao "je.o te Vučić" dok je govorio. Sukob se nastavio i nakon sadenice Skupštine kada je Jovanović izazivao Bulatovića i hteo da se obračuna sa njim, a situaciju je vreme smirivao jedan od poslanika Zavetnika.

Vrištali na Aleksića što kasni 

Foto: Tanjug, Printscreen YT/Nova S

Miroslav Aleksić i Boško Obradović

Miki Aleksić je kasnio na početak sednice, odnosno na deo kada je trebalo da počne performans sa divljanjem, pa su se ostali opozicionari naljutili na njega zbog neodgovornosti, ali i izrazili bojazan da će im okrenuti leđa u poslednjem trenutku. Naime, kako priča naš izvor iz opozicije, niko nije bio siguran da li će Aleksić učestvovati u blokadi ili ne, on jeste obećao, ali su uzeli u obzir da bi mogao da promeni mišljenje pred sam početak.

Kao bos po trnju prošao je i Boško Obradović, lider Dveri. Ova stranka je odbila da učestvuje u divljanju, zbog čega su ostali opozicionari sve vreme vređali Obradovića rečima "prodao si se" i "jel' si opet sa Vučićem". 

Hteli da otkažu konferenciju

Opozicija je juče, prema saznanjima našeg portala, htela da otkaže konferenciju, jer je Marinika Tepić, potpredsednica SSP, kasnila, a pojavila se priča da možda uopšte i neće doći. Da bi kao pokazali jedinstvo, a nje nema, razmatralo se da se od cele ideje izlaska pred medije odustane.

Međutim, Tepić je stigla, ali je odmah krenula sa ultimatumima da mora baš ona prva da priča. Kolegama je rekla da je to važno jer ima ekskluzivu o policajcima. Bilo je i onih koji su joj zamerili stalno "trpanje" pre kamere. 

Lomljenje u sali

Foto: Tanjug

Slomljena klupa u sali

Opozicija je sve vreme bila van svojih mesta, blizu klupa rezervisanih za ministre, a u opštem metežu i šetanju kroz salu nije se videlo da je deo imovine i uništen. Tek nakon što je Vladimir Orlić, predsednik Skupštine, proglasio kraj sednice i poslanici napustili salu, videla se jedna oborena, polomljena klupa. Slika uništene skupštinske imovine brzo se podelila na društvenim mrežama. 

Lupanje po klupama

Foto: Printscreen/republika

Marinika Tepić udara po klupi

Uz neprestano duvanje u pištaljke, urlanje, puštanje muzike, deo opozicije, pre svega nekolicina opozicionara iz SSP, predvođena Marinikom Tepić, lupala je u skupštinske klupe. Neprestano udaranje u skupštinski inventar nije prestalo ni kada su dobili opomenu od predsedavajućeg da se prestane sa uništavanjem imovine. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Sanja

06.09.2023 12:27

Divljanje opozicije je sramno i bedni,treba ih najostrije kazniti.

Ena

06.09.2023 12:37

Opoziciju narod ne zanima, već samo kako da dođu na vlast i za to su spremni da urade bilo šta. Pošto su im protesti propali sad kreću nasilno.

Ana

06.09.2023 12:53

Njegovo ponašanje je u suprotnosti s demokratskim principima i vrednostima koje treba da se neguju u parlamentu.

Srna

06.09.2023 12:54

Građani koji su mu dali svoj glas sigurno su razočarani njegovim ponašanjem.