ALBANCI U PANICI! Kurti razbesneo Ameriku, Haradinaj sazvao hitnu konferenciju!

Autor:

Vesti

03.11.2022

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haradinaj smatra da sve akcije tzv. vlade lažne države Kosovo treba da budu u koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama.

ALBANCI U PANICI! Kurti razbesneo Ameriku, Haradinaj sazvao hitnu konferenciju!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je na vanrednoj konferenciji za medije danas saopštio da je samozvanom premijeru tzv. privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju uputio još jedno pismo, u kojem od njega traži da odloži sprovođenje odluke za registarske tablice, prenosi Koha.

- Poslao sam pismo (samozvanom) premijeru. Zamolio sam ga da hitno prihvati zahtev Amerike za odlaganje odluke o nelegalnim tablicama na traženi rok i da obustavi sve radnje za sprovođenje predmetne odluke - navodi Haradinaj.

Haradinaj smatra da sve akcije tzv. vlade lažne države Kosovo treba da budu u koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Republika

Foto: youtube.com/Kosovo Sever Portal

Ramuš Haradinaj

 

- Molim (samozvanog) premijera da ne preduzima nikakve radnje koje ugrožavaju bezbednost zemlje, u bilo kom njenom delu, bez pune koordinacije sa Sjedinjenim Američkim Državama do postizanja konačnog dogovora. Zamolio sam (samozvanog) premijera da kontaktira nacionalnog savetnika predsednika Bajdena Džejka Salivana da razjasni i precizira akcije koje produžavaju aktuelnu bezbednosnu situaciju u regionu do konačnog sporazuma (tzv.) Kosova i Srbije (Beograda i Prištine) o "međusobnom priznanju" - rekao je Haradinaj.

Ovi zahtevi, dodaje Haradinaj, dolaze nakon zabrinutosti oko situacije na severu i bezbednosne situacije u pojasu administrativne linije između Kosova i Metohije i uže Srbije.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading