NESTANAK MALE DANKE PRIJAVLJEN POLICIJI TEK POSLE DVA SATA! Evo šta se dešavalo za to vreme - ISPLIVALI NOVI DETALJI!

Autor:

Vesti

27.03.2024

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo je krenula lokalna potraga!

NESTANAK MALE DANKE PRIJAVLJEN POLICIJI TEK POSLE DVA SATA! Evo šta se dešavalo za to vreme - ISPLIVALI NOVI DETALJI!

Foto: Društvene mreže, Shutterstock, amberalert.rs

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 sati u okolini Bora, a potraga za njom je i dalje u toku. Međutim, njen nestanak je prijavljen policiji tek dva sata nakon toga.

Kako piše portal Alo, majka je, po nestanku devojčice iz dvorišta njene porodične kuće, alarmirala komšije i rođake.

Nakon njenog nestanka, prvi put je u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me" (Amber Alert), namenjen hitnom obaveštavanju javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

- Meštani Banjskog Polja su oko dva sata sami tragali za detetom, ali kako je vreme odmicalo i nisu imali nikakve tragove, rešili su da pozovu policiji. Verovatno su mislili da nije mogla daleko da ode i da će je odmah naći, pa su se zabrinuli tek kada je prošlo dosta vremena - rekao je za pomenuti portal izvor.

Nakon što je prijavljen nestanak deteta, policija je utvrdila da ga nema i pokrenula je lokalnu potragu. Kada lokalna potraga nije dala rezultate, pozvana je pomoć i iz drugih gradova.

Danka ima smeđu kosu, braon oči, visoka je oko 85 centimetara i u trenutku nestanka je nosila ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. U potrazi su angažovani policija, vatrogasci i građani, pri čemu ih otežavaju nepristupačan teren i kiša koja i dalje pada.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je stigao u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru, rekao je jutros da dobrovoljci koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom. Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je za Tanjug rekao da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi, istakavši težak teren prigradskog naselja.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić je izjavio da su u potragu uključeni helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren. Nakon toga će u potragu krenuti i spasilački tim, pretražujući svaki sektor koji do sada nije pretražen. GSS deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, stavljajući na raspolaganje sve svoje resurse, uključujući dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

BONUS VIDEO

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Anonimna

28.03.2024 08:37

Ko je poslednji bio sa Dankom? Mama ili baka ? Prvo kažu da je Danka nestala 5 min. po dolasku kolima sa majkom, a druga priča za isto dete, kažu da je čuvala baka pa dete nestalo. Postoje dve priče o istom detetu. Ko ovde laže ???