OPET! PALI INSTAGRAM I FEJSBUK!

Autor:

Vesti

11.03.2024

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aplikacije, kojima upravlja Meta, poslednji put su bile ugašene skoro tri sata 5. marta.

OPET! PALI INSTAGRAM I FEJSBUK!

Foto: Shutterstock

Instagram i Fejsbuk su pali po drugi put za nedelju dana, ostavljajući milione korisnika isključenim sa svojih naloga.

Brojni korisnici širom Evrope, među kojima su i oni iz Srbije, imaju poteškoće sa logovanjem na ove društvene mreže.

Aplikacije, kojima upravlja Meta, poslednji put su bile ugašene skoro tri sata 5. marta.

Na sajtu Daun detektor je više hiljada prijava da aplikacije ne rade kako treba.

PRETHODNI NAPAD

Za sada još uvek nije poznato da li se radilo o tehničkom problemu ili o napadu na "Super utorak" u SAD-u, ali kako izveštava sajt CyberInt za napad su odgovorni hakeri.

Eksperti tvrde da je pad Metinih servisa, Facebooka i Instagrama, veoma negativno se odrazio na finansijsku situaciju kompanije, ali i Marka Zakerberga.

Prema navodima je cena akcija Mete pala za 1,5% nakon prvih izveštaja o problemima sa servisima, nakon čega se pad podigao na 1,6 procenata.

Stručnjaci su otkrili koju količinu novca je Mark Zakerberg izgubio kao posledivu ovog velikog prestanka rada popularnih servisa. Dan Ives, generalni direktor kompanije Wedbush Securities, rekao je da je Zakerberg izgubio oko 100 miliona dolara prihoda u utorak ujutro kao rezultat pada Facebooka i Instagrama.

Oglasili se nakon pada Facebooka i Instagrama: Evo šta su poručili

Navodno, tri poznate hakerske grupe su zajedno sarađivale kako bi srušile servise. Skynet, Godzilla i Anonymous Sudan su se oglasili na različitim platformama, preuzimajući odgovornost za rušenje Facebooka, Instagrama i Threadsa.

Za sada nema potvrda da se zaista radi o napadima ovih grupa, ali one jesu sarađivale u prošlosti. U decembru 2023. godine, tri grupe su preuzele odgovornost za probleme sa logovanjem na platformi Discord. Takođe su sarađivali na drugim projektima, uključujući i napad na ChatGPT.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading