"KAO IZRAZ PODRŠKE I POŠTOVANJA ZA HRABROST" Objavljena odluka o dodeli doživotnog novčanog primanja nastavnici ranjenoj u masovnoj pucnjavi u "Ribnikaru"

Autor:

Vesti

16.02.2024

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema odluci, Tatjani Stevanović je priznanje dodeljeno kao izraz podrške i poštovanja za njenu ličnu hrabrost tokom ranjavanja u masovnoj pucnjavi koja se dogodila 3. maja dok je izvodila nastavu.

"KAO IZRAZ PODRŠKE I POŠTOVANJA ZA HRABROST" Objavljena odluka o dodeli doživotnog novčanog primanja nastavnici ranjenoj u masovnoj pucnjavi u "Ribnikaru"

Foto: Privatna arhiva

Nastavnica istorije u OŠ "Vladislav Ribnikar", Tatjana Stevanović, koja je bila ranjena u masovnoj pucnjavi u školi, dobila je posebno javno priznanje, a odluka je nedavno objavljena u Službenom glasniku.

Prema odluci, Tatjani Stevanović je priznanje dodeljeno kao izraz podrške i poštovanja za njenu ličnu hrabrost tokom ranjavanja u masovnoj pucnjavi koja se dogodila 3. maja dok je izvodila nastavu. Ovo priznanje će biti u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja u visini prosečne mesečne zarade po zaposlenom u Republici Srbiji.

Takođe, odluka navodi da je priznanje lično i neprenosivo, te da će se isplaćivati od 1. marta 2024. godine. Sredstva za ovo priznanje su obezbeđena u budžetu Republike Srbije, na razdelu ministarstva nadležnog za obrazovanje, a o isplati će se brinuti isto ministarstvo.

Podsetimo, kolege i bivši đaci Tatjane Stevanović pokrenuli su peticiju da ona dobije nacionalnu penziju, a inicijativu je podržalo više od 13.000 građana svojim potpisima. Vlada je nedavno saopštila da je prihvatila ovu inicijativu, imajući u vidu izuzetnost slučaja dodele javnog priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja, kao i veliku podršku koju je ova mera dobila od javnosti.


Masovna pucnjava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i dalje ostaje slučaj koji potresa javnost i zahteva reakciju države u više pravaca. Prihvatanje inicijative za dodelu ovog javnog priznanja Tatjani Stevanović predstavlja način da se olakša materijalni položaj nastavnice nakon teškog ranjavanja i sa posledicama koje će trpeti do kraja života, ali i prilika da se solidarnost i empatija pokažu na delu.

Nastavnica Tatjana se i dalje nalazi na rehabilitaciji, a njena hrabrost i izdržljivost su dobile zasluženo priznanje i podršku celokupne zajednice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading