VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU O NASTAVNICI IZ OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" : Doživotno novčano mesečno primanje kao priznanje za hrabrost

Autor:

Vesti

13.02.2024

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Republike Srbije je danas, na sednici održanoj u Beogradu, donela odluku od izuzetnog značaja za društvo, koja se tiče posebnog priznanja nastavnici istorije, Tatjani Stevanović, iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU O NASTAVNICI IZ OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" : Doživotno novčano mesečno primanje kao priznanje za hrabrost

Foto: Privatna arhiva,Printscreen/drustvene mreze, ST-N Pancic

Kosa Kecmanović i Tatjana Stevanović

 Ova odluka predstavlja izraz podrške i poštovanja za hrabrost koju je Tatjana Stevanović pokazala tokom tragičnog incidenta pucnjave u školi 3. maja 2023. godine, kada je ranjena tokom izvođenja nastave.

Nastavnica Tatjana Stevanović postala je simbol hrabrosti i otpornosti u teškim situacijama, zbog čega je inicijativa za dodelu posebnog priznanja dobila široku podršku kako među kolegama i učenicima OŠ "Vladislav Ribnikar", tako i među građanima Srbije. Prikupljeno je preko 13.000 potpisa podrške za ovu inicijativu, što jasno pokazuje interesovanje javnosti za ovu temu i njen značaj.

Vlada je sagledala važnost ovog događaja i odlučila da podrži inicijativu, što je izuzetno retko i predstavlja jedinstven slučaj u dodeli javnih priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja. Ova mera ima za cilj da olakša materijalni položaj Tatjane Stevanović nakon teškog incidenta i da joj pruži podršku u suočavanju sa posledicama koje će trpeti do kraja života.

Masovna pucnjava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i dalje potresa javnost, zahtevajući reakciju države u više pravaca. Prihvatanjem inicijative za dodelu posebnog priznanja Tatjani Stevanović, Vlada Srbije pokazuje solidarnost i empatiju prema stradalim osobama i istovremeno šalje snažnu poruku podrške obrazovanju i nastavnicima.

Ova odluka takođe ima podršku Saveza samostalnih sindikata Beograda, koji prepoznaje važnost trajne novčane nadoknade kao dodatka uz redovna primanja, koji će biti isplaćivan Tatjani Stevanović svakog meseca, u skladu sa rastom troškova života.

Uviđaj povodom ove odluke je u toku, a više detalja o implementaciji ove mere biće saopšteno naknadno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (5)

Loading
Mika

13.02.2024 19:02

Ona je heroj. Svojim telom htela da zaštiti svoje učenike.

Odgovori 34 2
Lola

13.02.2024 20:49

Trebalo im vise od 9 meseci i jos nemaju konacnu odluku. Dete bi se za to vreme rodilo.

Odgovori 23 5
Ivke

13.02.2024 21:12

Dzaba sve, ova hrabra zena ce do kraja zivota imati neizlecive trume. Cemu je ona prisustvovala…. Sve pare ovog sveta joj ne mogu pomoci da zaboravi masakr kojem je prisustvovala.

Odgovori 33 4
Ime

13.02.2024 22:10

Hvala dragom Bogu i svim ljudima dobre volje. Draga nasa nastavnice Tatjana 🙏

Odgovori 23 2