TUGA DO NEBA! MAGARENCE MILENCE ZAUVEK SKLOPILO OČI! Promrzlo i neuhranjeno pule spaseno sa Krčedinske ade, ali nije IZDRŽALO! (FOTO)

Autor:

Vesti

08.02.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međutim, uprkos naporima veterinara i volontera, Mile je juče popodne preminuo.

TUGA DO NEBA! MAGARENCE MILENCE ZAUVEK SKLOPILO OČI! Promrzlo i neuhranjeno pule spaseno sa Krčedinske ade, ali nije IZDRŽALO! (FOTO)

Foto: Facebook/Udruženje ZooPlanet Niš

Petomesečno magare Mile, koje je prošlo kroz teške trenutke od samog rođenja, nažalost je izgubilo bitku. Nakon što je pronađeno iznemoglo i promrzlo na Krčedinskoj adi, magare je zbrinuto u udruženju “Zoo kutak” u Kamenici kod Niša, gde mu je pružena svaka moguća pomoć.

Međutim, uprkos naporima veterinara i volontera, Mile je juče popodne preminuo.

 

 


Borba za oporavak

Dušan Stojanović, predsednik Udruženja “Zoo planet”, izjavio je da su svi bili nada da će se Mile uspeti oporaviti, iako je bio zbrinut u teškom stanju sa prelomom desne prednje noge. Magare je zadobilo povredu u krdu sa stotinak magaraca, kada je imao samo mesec dana, a preživelo je četiri meseca sa tom teškom povredom.

Tugovanje za izgubljenim Milencetom

Iz udruženja “Zoo planet” stigla je poruka o dubokom žaljenju zbog gubitka Milea. Magare je bilo izuzetno voljeno u “Zoo kutku”, a njegovo prisustvo će nedostajati svima koji su bili uključeni u njegovu negu. Njegova priča je bila ispunjena izazovima, ali je ujedno bila inspiracija za sve koji su ga okruživali.

 

 


Obdukcija kao deo procesa

Nakon Mileovog iznenadnog preminuća, udruženje “Zoo kutak” zatražilo je obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Ova procedura treba da pruži odgovore da li je Mile uginuo zbog opšte slabosti ili je uzrok nešto drugo, poput virusa ili bakterija.

Mileova priča je simbol borbe, ali i tragičnog kraja jednog života koji je u udruženju “Zoo kutak” bio okružen ljubavlju i pažnjom. Neka Mile počiva u miru, a udruženje će nastaviti da se posvećuje pružanju nege i ljubavi drugim životinjama kojima je to potrebno.

 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading