EPILOG PRIJAVE PORODILJE U VRANJU! Stigli rezultati pregleda - EVO da li beba ima povrede od vakuuma tokom porođaja!

Autor:

Vesti

26.01.2024

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dete je pregledano u Nišu.

EPILOG PRIJAVE PORODILJE U VRANJU! Stigli rezultati pregleda - EVO da li beba ima povrede od vakuuma tokom porođaja!

Foto: shutterstock

Dečak rođen u Vranju, čija majka tvrdi da je preživela pakao na porođaju, a koja je ispričala medijima i sve prijavila nakon priče Marice Mihajlović, nema povrede na mozgu od vakuma koji je korišćen tokom porođaja.

Kako saznaju Novosti, ovo je utvrđeno na pregledu u Nišu.

Pregledi su obavljeni na Pedijatriji u Nišu. Reč je o ultrazvuku mekih tkiva i specijalističkom pregledu pedijatra. Nakon pregleda roditeljima je savetovano praćenje od strane izabranog pedijatra.

Prema nezvaničnim saznanjima obavljen je unutrašnji nadzor, ali nije saopšteno da li je bilo propusta ili neetičkog ponašanja tokom porođaja.

Podsećamo, više majki javilo se nakon što je Marica Mihajlović nakon teškog porođaja izgubila bebu u bolnici u Sremskoj Mitrovici, a uz to sve vreme trpela akušersko nasilje. Njenu priču su pred tužilaštvom potvrdile i babice koje su bile prisutne, ali su i za naš portal svedočile žene koje su se tih dana zatekle u porodilištu.

Doktor koji je Maricu porađao je uhapšen i određen mu je pritvor zbog uznemirenja javnosti i bojazni da bi mogao da ponovi isto krivično delo.

Prema prvim nalazima obdukcije preminule bebe, preminula je od posledica teškog porođaja, tvrdi majka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je juče Maricu Mihajlović i njenog supruga Danijela Novakova i zahvalio im se na hrabrosti da priču iznesu u javnost i obećao je da će država uraditi sve da se ovakve stvari preduprede.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
roki

26.01.2024 09:35

Opet upotrebljavate termin akusersko nasilje umesto nesavesno lecenje.Zasto stalno izmisljamo nesto.

Toliko

27.01.2024 09:34

@roki - Ovako je bolje. Konkretno i jasno.