"KAD 'OĆU USTANEM, KAD 'OĆU LEGNEM" Baka Olga je jedini stanovnik sela Pupavnje: Jednom sam išla u Kraljevo, i više ne idem! BOLJE IBAR NEGO TO (VIDEO)

Autor: D.B.

Vesti

25.01.2024

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je probala život u gradu, Olga je vezana za Pupavnje.

"KAD 'OĆU USTANEM, KAD 'OĆU LEGNEM" Baka Olga je jedini stanovnik sela Pupavnje: Jednom sam išla u Kraljevo, i više ne idem! BOLJE IBAR NEGO TO (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@rtvkv1

U podnožju planine Željin, nalazi se malo selo Pupavnje, nekada dom za preko 50 stanovnika. Danas, selo čuva samo jednu hrabru ženu - Olgu Kosovac.

Život u samoći

Na pitanje kako provodi dane u ovom tišinom okruženom selu, Olga odgovara sa jednostavnom iskrenošću: "Pa lepo, lepo, kad 'oću ustanem, kad 'oću legnem, kad 'oću da idem da radim ja radim, kad neću, ja sedim i tako. Poneki dan mi prođe lepo, poneki dan je teško. Navikla sam se da ne vidim nikog. Osma je godina kako sam sama. Muž mi je tad umro i ja sama, deca kad dođu, dođu, al' otiđu."


Samostalna u svemu

Olga vodi brigu o svemu sama, uz poneku pomoć svoje dece oko spremanja drva za zimu.

"Sve sama i posijala i prekopala... Imam krompir, paradajz, papriku, boraniju, imam napolju sve to i u plasteniku. Moram sve da uradim dok je lepo, će da me pita posle zima gde ti je bilo sunce."


Veza sa selom

Iako je probala život u gradu, Olga je vezana za Pupavnje.

"Ja sam išla jednom u Kraljevo, vratila sam se i više ne idem. Ja sam rekla, bolje u Ibar nego u Kraljevo."


Ljubav prema prirodi

Foto: Selo Pupavnje

 

 

Olga je vezana za Pupavnje, ali probala je da živi i u gradu kada su je deca nagovarala da Pupavnje zameni za komforniji život.


Uprkos samoći, Olga uživa u lepoj prirodi, čistom vazduhu i pitkoj vodi kojih ne manjka u Pupavnju. Ova hrabra žena je primer istrajnosti i ljubavi prema zavičaju.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading