EVO KO JE POP KOJI JE SKOČIO SA PLIVAČIMA PO ČASNI KRST! Svetio vodicu, bacio Krst, pa sa mantijom ĐIPIO u jezero! (FOTO,VIDEO)

Autor:

Vesti

20.01.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik je obavio uobičajene pripreme za plivanje za časni krst, izgovarajući molitve i blagosiljajući vodu kako bi je učinio svetom za ovaj poseban događaj.

EVO KO JE POP KOJI JE SKOČIO SA PLIVAČIMA PO ČASNI KRST! Svetio vodicu, bacio Krst, pa sa mantijom ĐIPIO u jezero! (FOTO,VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/Drachenorden1

Snimak sveštenika koji baca Časni krst u Pivsko jezero privukao je pažnju javnosti, a svi su se pitali ko je otac koji je nakon bacanja Krsta i sam skočio u jezero.

U pitanju je otac Miloš Cicmil koji služi u Đurđevim stupovima.

Podsetimo, povodom praznika Bogojavljenja, usred Pivskog jezera u mestu Plužine, bacio je Časni krst, a momci su se bacili u jezero i zaplivali, kako nalaže i tradicija na ovaj veliki hrišćanski praznik.

Foto: Printscreen/https://www.facebook.com/beraneonline

Miloš Cicmil

Međutim, ono što je iznenadilo sve prisutne je sama pojava sveštenika koji je sa čamca prvo osveštao jezero, a potom bacio i Časni krst.

Tu se priča, naravno, nije završila. Nakon što su momci pojurili ka Krstu i on sam se sa sve mantijom bacio u jezero.

Sveštenik Sveti Vodu Uoči Plivanja

Sveštenik je obavio uobičajene pripreme za plivanje za časni krst, izgovarajući molitve i blagosiljajući vodu kako bi je učinio svetom za ovaj poseban događaj. Sveštenikova posvećenost i spremnost da se uključi u ovu tradicionalnu manifestaciju ostavila je prisutne i gledaoce na društvenim mrežama bez reči.

Hrabar Čin Sveštenika

Nakon što je blagoslovio vodu, sveštenik je dao znak plivačima da krenu, a zatim je i sam hrabro skočio u vodu. Njegova odlučnost da se pridruži vernicima u ovom obredu pokazala je duboko poštovanje prema tradiciji i simboličnoj važnosti ovog čina.

Reakcije na Društvenim Mrežama

Video snimak ovog neobičnog događaja brzo se proširio društvenim mrežama, izazivajući različite reakcije među korisnicima. Mnogi su istakli poštovanje prema svešteniku koji je pokazao izuzetnu hrabrost i predanost, dok su drugi bili oduševljeni što su imali priliku da vide ovako nešto neobično i inspirativno. 

Ovo nije prvi put da ovaj sveštenik skoči u vodu, s obzirom da postoji snimak kada je isto uradio i prošle godine, možemo slobodno da kažemo da je ovo sada već njegova tradicija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Crnogorac

20.01.2024 18:23

Cijeli je događaj preuzet od Bugara i potpuno je blesav, jer može da dovede do trajnog steriliteta, ali ovaj pop ima veliko pozitivno brojanje u mojim očima. Ne kao neki koji leže na dno čamca, da ih ne poprska koja kap.