PAPIRIĆI NA ŠOFERKAMA ODLAZE U ISTORIJU: Od sada ćete OVAKO proveravati da li ste dobili KAZNU za parkiranje!

Autor:

Vesti

15.01.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imajući u vidu saznanje da se Nalog za plaćanje posebne parking karte više neće postavljati na vetrobran vozila, evo kako možete na lak naćin proveriti!

PAPIRIĆI NA ŠOFERKAMA ODLAZE U ISTORIJU: Od sada ćete OVAKO proveravati da li ste dobili KAZNU za parkiranje!

Foto: Promo

Od danas, JКP „Parking servis” Novi Sad počinje sa primenjivanjem sistema elektronske kontrole naplate parkiranja, pod nazivom Scan Car, koja će se obavljati iz vidno obeleženog automobila u pokretu, saopštava JP „Parking servis“.

Imajući u vidu saznanje da se Nalog za plaćanje posebne parking karte više neće postavljati na vetrobran vozila, informacija o eventualno izdatoj elektronskoj posebnoj parking karti (ePPК) moći će da se pronađe na internet prezentaciji preduzeća (www.parkingns.rs).

Takoreći, ako ste dobili kaznu za parkiranje, obaveštenje možete dobiti na sajtu Parking servisa, uz informaciju da li vam se vozilo nalazi na depou JКP „Parking servis”, u Ulici Filipa Višnjića 47.

Takođe, više se neće primenjivati papirne parking karte, već će naknada za parkiranje moći da se plati kupovinom elektronske parking karte, na više prodajnih mesta u gradu, a spisak prodajnih mesta se nalazi na internet prezentaciji Preduzeća u sekciji Načini plaćanja/Elektronska parking karta, odnosno na: https://www.parkingns.rs/vesti/elektronska-kontrola-naplate-parkiranja.

Uvođenjem ovakvog sistema kontrolisanja parkiranja, JКP „Parking servis” Novi Sad nastoji da drži korak sa vremenom i da jača i ubrzava elektronsko poslovanje, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, garaže su postale veoma isplativ biznis, pa se cene zakupa znatno porasle poslednjih godina, dok kupovina garažnog mesta, košta kao manja garsonjera. Stručnjaci za nekretnine ističu da su garaže postale vrlo isplativo ulaganje, a predviđanja su da će cene garažnih i parking mesta nastaviti da rastu.

Foto: Shutterstock

Garaža

Razlozi za ovo su višestruki, a jedan od njih je hronični nedostatak parking mesta, posebno u većim gradovima. Takođe, za razliku od stanova, garaže ne zahtevaju dodatna ulaganja, što ih čini privlačnim izborom za investitore.

Cene zakupa garaža i parking mesta značajno su porasle u proteklim godinama, s tim da se cene razlikuju u zavisnosti od lokacije. Na primer, u Beogradu, cene se kreću od 50 evra mesečno za garaže u Mirijevu, Karaburmi, Žarkovu, Voždovcu, pa čak i do 250 evra za garažu od 16 kvadrata na atraktivnim lokacijama poput Dorćola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
pc

15.01.2024 12:30

Novi Sad je primer grada kako korumpirani političari i Megatrend studenti mogu uništiti celokupnu koncepciju izgradnje i razvoja grada. Ovo će se izučavati na svim fakultetima arhitekture. Od totalno sređenog rgada napravili su mahalu, bez parkinga, sa lepljenim zgradama, uskim i mračnim ulicama. 30 godina su uništavali grad i nažalost u tome su uspeli.