GARAŽE SE IZDAJU NA SAT I NA DAN: Opšta pomama za parking mestima u Beogradu i Novom Sadu

Autor:

Vesti

06.01.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cene zakupa garaža i parking mesta značajno su porasle u proteklim godinama, s tim da se cene razlikuju u zavisnosti od lokacije.

GARAŽE SE IZDAJU NA SAT I NA DAN: Opšta pomama za parking mestima u Beogradu i Novom Sadu

Foto: Shutterstock

Garaže su postale veoma isplativ biznis, pa se cene zakupa znatno porasle poslednjih godina, dok kupovina garažnog mesta, košta kao manja garsonjera. Stručnjaci za nekretnine ističu da su garaže postale vrlo isplativo ulaganje, a predviđanja su da će cene garažnih i parking mesta nastaviti da rastu. Razlozi za ovo su višestruki, a jedan od njih je hronični nedostatak parking mesta, posebno u većim gradovima. Takođe, za razliku od stanova, garaže ne zahtevaju dodatna ulaganja, što ih čini privlačnim izborom za investitore.

Cene zakupa garaža i parking mesta značajno su porasle u proteklim godinama, s tim da se cene razlikuju u zavisnosti od lokacije. Na primer, u Beogradu, cene se kreću od 50 evra mesečno za garaže u Mirijevu, Karaburmi, Žarkovu, Voždovcu, pa čak i do 250 evra za garažu od 16 kvadrata na atraktivnim lokacijama poput Dorćola.

- Za garažu na najatraktivnijim lokacijama kao što su Stari grad i Vračar treba da se izdvoji veća suma. Tako se recimo trenutno u Strahinjića Bana na Dorćolu izdaje garaža od 16 kvadrata za 250 evra mesečno. Ipak, u centralnim gradskim zonama garaže se lakše izdaju. Isto je i sa većim gradovima nasuprot manjim - navode sa sajta "4 zida".

Slične cene mogu se videti i u Novom Sadu, gde se garaže iznajmljuju čak i na sat ili na dan, što ukazuje na rastuću potražnju za ovakvim prostorom.

- Zanimljivo je da se u Novom Sadu mogu iznajmiti garaže na sat ili na dan onima koji, recimo, idu u u teretanu ili na sastanak i ne žele da gube vreme na traženje parking mesta. Po ceni od 10 evra na dan izdaje se garaža na lokaciji Telep u Novom Sadu. Ovo ukazuje na to da se problemi sa parkingom neće tako brzo rešiti, pogotovo u Beogradu i Novom Sadu, zbog čega su predviđanja da će cene garažnih i parking mesta nastaviti da rastu. Pretpostavlja se da će i u narednim godinama potražnja za garažama biti sve veća, kao i da će im vrednosti rasti - objašnjavaju sa sajt 4 zida.


Zanimljivo je da se trend iznajmljivanja garaža na sat ili dan proširio na Srbiju, omogućavajući ljudima da iznajme garažu na kratko vreme dok obavljaju različite aktivnosti poput odlaska u teretanu ili na sastanak. Ovo je posebno značajno u gradovima poput Beograda i Novog Sada gde je problem sa parkingom veoma izražen. Sa predviđanjima da će potražnja za garažama i parking mestima nastaviti da raste, očekuje se da će i njihove vrednosti rasti u narednim godinama.

Cene garaža u Beogradu se kreću od 800 evra po metru kvadratnom do više od 2000 evra, dok su slične cene prisutne i u Novom Sadu. S obzirom na aktuelne trendove i potražnju, očekuje se da će ulaganje u garaže i parking prostore i dalje biti isplativo i atraktivno za investitore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading