Presuda u parnici Svetislava Dukića

Autor: D.B.

Vesti

09.01.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Violeta Marjanović iz Višeg suda u Beogradu, u parnici tužioca Stanislava Dukića iz Beograda, čiji je punomoćnik Marijan Božilović, advokat iz Beograda, protiv tuženih sa sedištem u Beogradu, Natalije Atanacković, Nebojše Zekovića i Dražena Ostojića, urednikaRepublika.rs čiji je zajednički punomoćnik Igor Isailović, radi naknade nematerijalne štete, nakon održane usmene, javne i glavne rasprave zaključene dana 22.11. 2023. doneo je presudu:

Presuda u parnici Svetislava Dukića

Foto: pixabay.com

Da se dozvoljava subjektivno preinačenje tužbe od dana 22.11.2021,

Da se dozvoljava subjektivno preinačenje tužbe od dana 11.09.2023. godine.

Ne dozvoljava subjektivno preinačenje tužbe kao iz podneska tužioca od 10.08.2022. godine, označavanjem Nebojše Zekovića kao tuženog umesto Natalije Atanacković u odnosu na zahtev za naknadu nematerijalne štete. 

Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužioca Stanislava Dukića iz Beograda, pa se obavezuje prvotuženi, kao izdavač medija Republika.rs da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti, ugleda i privatnosti, isplati iznos od 60.000 dinara sa zateznom kamatom počev od dana 22.11.2023. godine, sve u roku od 15 dana od prijema pismenog otpravka presude pod pretnjom prinudnog izvršenja. 

Odbija se tužbeni zahtev tužioca Stanislava Dukića iz Beograda, da se obaveže drugotužena Natalija Atanacković iz Beogtada, da tužiocu na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede často, ugleda i privatnosti, solidarno isplate iznos od 60.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana 22.11. 2023. godine, kao dana presuđenja pa do konačne isplate, kao neosnovan. 

Usvaja se tužbeni zahtev od tužioca, pa se obavezuje četvorotuženi Dražen Ostojić iz Beograda, odgovorni urednik medija Republika.rs da uvod i izreku ove presude objavi bez komentara i bez odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju portala internet sajta: www. republika.rs od dana kada je presuda postala pravosnažna, pod pretnjom plaćanja sudskih penala u izbosu od 50.000.00 dinara, poštujući pravila propisana Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. 

Odbacuje se tužbeni zahtev tužioca Stanislava Dukića iz Beograda kojim je tražio da se obaveže tuženi Dražen Ostojić, kao odgovorni urednik medija Republika.rs, da sve tekstove, članke i fotografije tužioca koji su objavljeni na portalu intersnet sajta www. republika.rs i to dana 11-06.2020. gpdine, pod naslovom: "Konkurs za tužioca AJT u KLragujevcu: Dukić gura ortaka u Apelaciono tužilaštvo!" ukloni sa portala internet sajta www.republika.rs, Facebook i svim društvenim mrežama na kojima su objavili navedene tekstove sa fotografijama, bez odlaganja, od dana kada je presuda postala pravosnažna, pod pretnjom plaćanja sudskih penala u iznosu od 50.000.00 dinara. 

Obavezuju se tuženi Medijiska mreža d.o.o. Beograd-Stari Grad sa sedištem u Beogradu, izdavač Dražen Ostojić iz Beograda, odgovorni urednik medija republika.rs da tužiovi Stanislavu Dukiću iz Beograda naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 206.600.00 dinara, sa zakonskom zatezbom kamatom počev od dana kada nastupe uslovi za izvršnost, pa do isplate, u roku od 15 dana prijema pismenof otpravka presude, pod pretnjom izvršenja. 

Obavezuje se tužilac Stanislav Dukić iz Beograda da tuženom Nebojši Zekoviću iz Beograda naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 60.750.00 dinara, u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading