UMRO DRAGAN SAVIĆ CVIKI (29): Mačva izgubila svog hrabrog borca protiv teške bolesti

Autor:

Vesti

04.01.2024

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragičan kraj borbe mladog heroja iz Mačvanskog Metkovića

UMRO DRAGAN SAVIĆ CVIKI (29): Mačva izgubila svog hrabrog borca protiv teške bolesti

Foto: facebook


Tragična vest o gubitku mladog heroja, Dragana Savića Cvikija (29) iz Mačvanskog Metkovića, potresla je mnoge. Nažalost, nakon godinu i po dana borbe sa teškom bolešću, Dragan je izgubio bitku. Kako piše Blic, mladić je preminuo u šabačkoj bolnici gde je bio hospitalizovan nakon što mu se zdravstveno stanje pre desetak dana pogoršalo.

Borba sa teškom bolešću

Draganu je dijagnostikovan tumor na mozgu, koji je u julu 2022. godine odstranjen, ali se nažalost novi tumor postoperativno javio na kičmenoj moždini. Nakon operacija, mladić je otpušten na kućno lečenje, ali zbog fizičke iscrpljenosti nije mogao da podnese više od četiri seanse zračenja.

Humanitarna akcija i podrška zajednice

Na inicijativu njegovog prijatelja veterinara Miroslava Erića, pokrenuta je humanitarna akcija kojom je obezbeđen novac za terapiju koja je mladića "podigla iz mrtvih". Ova potresna priča okupila je zajednicu, a ljudi su nesebično pružali podršku. Klubovi su organizovali žurke, a na društvenim mrežama su se organizovale aukcije ljubimaca, knjiga i automobila kako bi se prikupio novac za Draganaovo skupo lečenje.

Tragični kraj

Posle nekoliko meseci oporavka, Dragan se potpuno oporavio i redovno je odlazio kod lekara na kontrole. Međutim, pre desetak dana mu je pozlilo i primljen je u bolnicu u Šapcu, gde je nažalost preminuo. Sahrana mladog heroja će se održati sutra u njegovom rodnom mestu.

Ova tužna priča o borbi mladog heroja i podršci zajednice ostavlja snažan utisak i podseća nas na važnost zajedništva i humanosti u teškim trenucima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading