SRBIJA JE DANAS MNOGO SNAŽNIJA: Dron "Obad" dobio novo naoružanje!

Autor:

Vesti

24.10.2023

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Obad" je namenjen i za dnevno i noćno osmatranje, kao i za identifikaciju i uništavanje neprijateljskih ciljeva

SRBIJA JE DANAS MNOGO SNAŽNIJA: Dron "Obad" dobio novo naoružanje!

Foto: Printskrin/Youtube/Silja Pluton

Dron "Obad", čija se poslednja verzija mogla videti na završenom sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2023” u Beogradu, dobio je novo naoružanje.

Naoružani dron “Obad” je daljinski pilotirani vazduhoplov koji poseduje veliku mobilnost i namenjen je za borbena dejstva. Može se koristiti za onesposobljavanje i uništavanje ciljeva na bliskim odstojanjima kao i naoružanih i nenaoružanih vozila ili žive sile.

Njegova masa iznosi 120 kg, a masa korisnog tereta koju može da ponese je do 40 kilograma. Namenjen je i za dnevno i noćno osmatranje kao i za identifikaciju i uništavanje neprijateljskih ciljeva.

Dronom “Obad” se može upravljati manuelno ili programiranim letom sa zemaljske stanice.

Sada je po prvi put prikazan sa vođenim protivoklopnim raketama Maljutka 2T ili 2F, a moguće je njegovo opremanje sa različitom optoelektonskom opremom koja sadrži dnevnu CCD kameru sa zumom do 30x, termovizijsku kameru sa zumom do 4x i laserskim daljinonmerom dometa do 5 km.

Foto: Printskrin/Youtube/Silja Pluton

 

Krstareća brzina drona “Obad” je 45 km/h, a operativna visina na kojoj leti je do 500 m. Istrajnost u letu ovog drona je do 20 minuta, dok je radijus njegovog dejstva veći od pet kilometara.

Bonus video: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading