KAKO DA VAS NE PREVARE S VENČANICOM: Potrošačka patrola vam pomaže da izbegnete stres i nerviranje pre venčanja i tokom svadbe (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.10.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kupiti ili iznajmiti venčanicu večito je pitanje, a mi se trudimo da vam olakšamo odgovor na njega.

Sve je poskupelo, pa i iznajmljivanje venčanica. Tu se, (ne)očekivano, možete upecati u zamku koja će vas koštati nekoliko hiljada dinara. A da biste to izbegli, pročitajte ovaj tekst do kraja...

Ako planirate venčanje, a još niste odabrali pravu venčanicu, vodimo vas na pravo mesto. U pitanju je salon venčanica "Dar", koji se nalazi u samom centru Beograda. I verujemo da će vaši snovi postati stvarnost. Razgovaramo s vlasnicom.

Koliko divnih venčanica. Zaista ne znam kako da se mlada odluči za pravu. Recite mi, koja su najčešća pitanja?

- One su stvarno na slatkim mukama. Veliki je izbor haljina i treba se odlučiti za pravu. Na kraju, ako nađu dve-tri, treba i između njih odlučiti.

SUGESTIJE

Republika

Foto: Republika.rs

Nije isto birati iz kataloga i birati uživo

Da li im dajete sugestiju, pogledate mladu, možda ta koju bi ona želela nije najidealnija za njenu građu.

- Nama je najvažnije da čujemo ono što mlada želi. Ona to nikada nije probala, nema iskustva, ipak se prvi put suočava s tim modelom. To je najvažnija haljina u životu, tako da je stres još veći. Uvek poslušamo njihove želje, vidimo da li ima model koji zacrta i da li to odgovara njenoj građi.

Da li vam dolaze s kumom, najboljom prijateljicom? Da li je to dobro ili možda i ne? Pošto pretpostavljam da im one daju savete uprkos tome što je mlada možda želela neku drugu venčanicu? Da li tu dolazi do zabune ili je super kad neko krene s njima?

- Pratnja je izazov. Zavisi koga mlada pozove. Obično pođe s kumom, a to je najbolja drugarica, koja kaže: "Ja nju jako dobro znam, ja sam surovo iskrena", a možda i ne mora da bude tako surovo iskrena. Potrebno je da sluša šta mlada želi. Najvažnije je da mlada izabere šta ona želi. Lepo je nekad poći i sa mamom. Dolaze sa sestrama. Pratnja može da bude divna. Mnogo je važno da kada imaju odabir između dve-tri haljine, tada njima pratnja pomogne.

Šta je najaktuelnije ove sezone? Cirkoni, čipka, šta im najviše privuče pažnju? I kako vi birate kolekcije?

- Nije isto birati iz kataloga i birati uživo. Bitno je kada vide model uživo da se ne razočaraju. Ove godine modeli princeza ili sirena su aktuelni. Ne mogu da kažem da li je aktuelnija uska haljina ili široka princeza. Sve zavisi šta devojka želi. Tu je uvek čipka prelepa italijanska jer mi uvek radimo s italijanskim venčanicama. A tu su i šljokice, sjaj, glamur. Ima svega.

Republika

Foto: Republika.rs

Svako želi haljinu koja fantastično izgleda

Definitivno, gde god se okrenemo, takav glamur, ostala sam bez teksta kad sam ušla. Želim barem dve venčanice da probam, da vidim da li bih uspela da se odlučim tako lako.

- Vi ćete jednu da izaberete, a ja ću jednu da vam predložim. Može?

Odlično. Može. Slažem se. Znate šta me još zanima, da li se možda dešava da kada iznajme ili kupe venčanicu, ako je pocepaju ili na bilo koji način unište, šta se onda dešava?

- To je izazovno i teško pitanje. Evo sad za vikend vraćene su haljine koje su bile nove, a oštećene. S velikom rupom ili s rupom od cigare. Na nezgodnom mestu. Zavisi da li može da se popravi. Uglavnom, mi to nismo dodatno naplaćivali. Niko ne želi takvu posle da iznajmi. Svako želi haljinu koja fantastično izgleda. Mi smo po tome poznati, devojke nam kažu da su haljine izuzetno očuvane. Vi ne znate da li su već iznajmljivane ili ne, što je jako bitno. Nekada devojci nije bitno da li su nošene ili ne, već samo da su u savršenom stanju.

POGODNOSTI

Koja je najpovoljnija, a koja najskuplja venčanica? I, naravno, koje su pogodnosti koje idu uz skuplju venčanicu?

- Venčanice mogu da se iznajme i kupe. Od 350-1.500 evra je iznajmljivanje. Može da bude isti brend, ali kada mlada ima posebne želje, na primer, da je haljina jako glamurozna, unikatna, rađena u tri primerka u celom svetu, da se nikome ne izdaje do njenog venčanja, što može da bude i pola godine, da bude prva, onda to pravi cenu haljine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading