MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST U OVIM DELOVIMA ZEMLJE! Radovi na više deonica, OVO je detaljan spisak!

Autor:

Vesti

20.09.2023

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Magla trenutno smanjuje vidljivost na putevima pored reka i u kotlinama zapadne i jugozapadne Srbije, pojavljuje se u Šumadiji i Pomoravlju, a može je biti u grdeličkoj klisuri i vranjskoj kotlini.

MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST U OVIM DELOVIMA ZEMLJE! Radovi na više deonica, OVO je detaljan spisak!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Prema izveštaju AMSS na naplatnim rampama i graničnim prelazima u Srbiji nema većih zadržavanja za putnička vozila.

Kada je reč o zadržavanju na teretnim terminalima naših prelaza, najduže se čeka na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije, sedam sati. Na Kelebiji i Horgošu kamioni na izlazu čekaju tri sata, na Bezdanu dva, a na GP Šid i Gradina po 60 minuta.

Na više deonica autoputeva i magistralnih puteva u toku su radovi na redovnom održavanju i uređenju zelenog pojasa. Nailaskom na ova mesta vozači moraju prilagoditi brzinu i način vožnje privremenoj saobraćajnoj signalizaciji uz posebnu opreznost na radnike u ovim zonama.

  • Od srede 20. 9. 2023. godine do 31. 10. 2023. g., izvodiće se radovi na rehabilitaciji državnog puta II A reda broj 123, deonica Manđelos - Sremska Mitrovica, na teritoriji opštine Sremska Mitrovica, u dužini od 7,9 km, u oba smera.Shodno dinamici izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati dvosmerno, sa suženjem kolovoza, uz ograničenje brzine ili naizmeničnim propuštanjem vozila, uz ručnu regulaciju saobraćaja.
  • Od 19. 9. 2023. godine, na delu državnog puta I B reda broj 21, deonica izmeđunaseljenih mesta Hrtkovci i Platičevo, u zoni buduće petlje Hrtkovci, saobraćaj sa privremene devijacije 2 preusmerava na trajno izmešten deo državnog puta I B reda broj 21 (raskrsnica – petlja Hrtkovci). Režim saobraćaja će biti takav da će na raskrsnici pristup novom auto-putu biti dozvoljen samo za vozila gradilišta, dok će učesnici u saobraćaju biti usmereni na državni put I B reda broj 21. Vreme trajanje izmene režima saobraćaja je do puštanja auto-puta Ruma - Šabac u saobraćaj.
  • Od 18. 9. 2023. do 23. 9. 2023, na delu auto-puta, deonica petlja Batajnica - petlja Beograd, izvodiće se radovi na rehabilitaciji vozne i zaustavne trake desne strane, faza 3.b. U smeru ka Beogradu saobraćaj se odvija preticajnom trakom suprotnog smera i zaustavnom trakom u smeru kretanja. U smeru ka Novom Sadu dvosmeran saobraćaj, preticajna traka je zatvorena i namenjena je saobraćaju Novi Sad-Beograd.
  • Do 22. 9. 2023. u periodu od 8 do 16 č izvode će se radovi na obeležavanju oznaka na putu (razdelna i desna ivična linija) na delu autoputa br. 2, na deonici petlja Ljig - petlja Preljina, u smeru ka Čačku. U zoni radova, za saobraćaj su zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka , a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.
  • Do 22.09.2023. izvodće se radovi na asfaltiranju zaustavne i vozne saobraćajne trake, na državnom putu I A reda br. 2, na deonici Ub - Lajkovac, u smeru ka Surčinu. U zoni radova, saobraćaj se odvija preticajnom trakom u dužini od 1700 metara.
  • Od 18. 9. do 8. 10. 2023. u periodu od 7 do 17 č, zbog ugradnje asfaltnih slojeva, na snazi će biti obustava saobraćaja na deonici Prolom Banja - Gornji Gajtan. Radovi na održavanju ITS opreme i sistema za upravljanje tunelima, izvodiće se na državnom putu I A reda broj 4, deonica Bela Palanka Pirot istok, u tunelima Sopot i Sarlah, sledećom dinamikom:
  •  19. 9. 2023. godine, u periodu od 9 do 17č, uz obustavu saobraćaja u desnim tunelskim cevima, u smeru ka Pirotu, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno kroz leve tunelske cevi,
  • 21. 9. 2023. godine, u periodu od 9 do 17č, uz obustavu saobraćaja u levim tunelskim cevima, u smeru ka Beloj Palanci, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno kroz desne tunelske cevi. Radovi na održavanju ITS opreme i sistema za upravljanje tunelima, izvodiće se na državnom putu I A reda broj 4, deonica Niš Istok - Bela Palanka, u tunelu Bancarevo, sledećom dinamikom:
  •  20. 9. 2023. godine, u periodu od 9 do 17č, uz obustavu saobraćaja u levojtunelskoj cevi, smer ka Nišu, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno kroz desnu tunelsku cev.
  • Od 18. 9. do 13. 10. 2023. na snazi je izmena režima saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji dela državnog puta u Novom Sadu, u ulici Bulevar kneza Miloša. Tokom izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka i saobraćaj je preusmeren na levu kolovoznu traku podelom iste na dvosmeran saobraćaj.
  • Do 31. 10. 2023.godine, izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza na delu državnog puta II A reda broj 120, na deonici Šid (naselje) - Kukujevci (izlaz iz naselja). U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
  • Od 14. 9. 2023. g. biće izmenjen režim saobraćaja na državnom putu II A reda broj 145, na deonici Lipnjak – Lajkovac, zbog izvođenja radova u naselju Jabučje. U zoni radova - prostorno podeljenim fazama saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanje vozila slobodnom saobraćajnom trakom.
  • Do 1. 11. 2023. do 15 č, izvodiće se radovi na rehabilitaciji nadvožnjaka na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici petlja Požarevac – petlja Velika Plana, u oba smera. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka, dok se saobraćaj odvija preticajnom i voznom saobraćajnom trakom.
  • Od 12. 9. 2023. do 6. 10. 2023. zbog rehabilitacije kolovoza, na snazi biti obustava saobraćaja na državnom putu II A reda broj 110, od mestu Lalić gde se ukršaju državni putevi II A reda br. 110 i II A reda br. 111, do raskrsnice državnih puteva u mestu Odžaci.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading