"BRZA HRANA JE OPASNA KAO DROGA" Ministarka Grujičić o gojaznosti među decom: "Kao što su zabranjene KOCKARNICE u okolini škole, tako treba zabraniti i fast food"

Autor:

Vesti

08.09.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je svaka peta osoba gojazna, a najviše zabrinjava činjenica da je među gojaznima sve veći broj dece.

"BRZA HRANA JE OPASNA KAO DROGA" Ministarka Grujičić o gojaznosti među decom: "Kao što su zabranjene KOCKARNICE u okolini škole, tako treba zabraniti i fast food"

Foto: TV Pink/printscreen

Ministarka Danica Grujičić izjavila je govoreći o problemu gojaznosti kod dece da je brza hrana opasna kao droga.

"Kao što su zabranjene kockarnice u blizini škole, tako treba biti zabranjena i brza hrana", rekla je ona.

U poslednjih 30 godina broj ljudi sa prekomernom težinom je porastao. U Srbiji je svaka peta osoba gojazna, a svaka treća je na pragu da to postane.

Najviše zabrinjava činjenica da je među gojaznima sve veći broj dece, a ministarka Grujičić kaže da je prema procenama koje je sprovelo ministarstvo zdravlja, taj broj ide i preko 30 odsto.

- Imamo procenjeno da preko 30 odsto naše dece ima problem sa prekomernom težinom. Brza hrana je opasna kao droga. Mi radimo na tome da se obnovi Čigota. to je jedna od retkih institucija koja se bavila tim problemom, a posebno je imala program za decu - rekla je ministarka.

Ističe i da brzu hrana ne bi trebala da postoji u okolini škole.

- Kao što su zabranjene kockarnice u okolini škola, tako treba biti zabranjena i brza hrana. Bilo bi super kada bismo decu mogli da hranimo u školi, da imamo neki ketering - rekla je Grujičić gostujući na Pinku.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading