OVAKO IZGLEDA NOVA ŠKOLA KOSTE KECMANOVIĆA Nema učionice i školsko dvorište, ali ima 80 nastavnika. Postoje TRI MODELA nastave!

Autor:

Vesti

22.08.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnici i defektolozi svakog dana posećuju bolničke sobe i domove dece na lečenju, a kroz projekat "Učenje na daljinu" pružaju podršku i ovakvim učenicima na teritoriji cele Srbije.

OVAKO IZGLEDA NOVA  ŠKOLA KOSTE KECMANOVIĆA Nema učionice i školsko dvorište, ali ima 80 nastavnika. Postoje TRI MODELA nastave!

Foto: Shutterstock, Facebook

Škola “Dr Dragan Hercog”, u kojoj bi Kosta Kecmanović trebalo da završi osmi razred, nije klasična škola sa učionicama punim dece, školskim dvorištem, salom za fizičko. U pitanju je samo kolektiv od oko 80 nastavnika koji rade s osnovcima koji se nalaze na lečenju u različitom ustanovama i ne mogu da nastave klasično osnovno obrazovanje.

Škola je osnovana davne 1969. godine i od prvog dana je zamišljena kao pomoć velikom broju teško obolele dece. U pitanju su maligne bolesti, dečja i cerebralna paraliza, mišićna distrofija, oboljenja kičmenog stuba, različite vrste povreda, autizam, psihički problemi...

Škola ima 80 nastavnika i defektologa koji širom Beograda svakog dana posećuju bolničke sobe i domove dece na lečenju, a kroz projekat "Učenje na daljinu" pružaju podršku i ovakvim učenicima na teritoriji cele Srbije.

Iz OŠ "Dr Dragan Hercog" se nisu oglašavali povodom preuzimanja nadležnosti nad školovanjem dečaka ubice.

Kako su ranije objašnjavali za medije, njihovo osoblje sprovodi tri vrste nastave: bolničku (u zdravstvenim ustanovama), kućnu (u domovima pacijenata koji se tamo oporavljaju) i nastavu na daljinu (kada je to jedini način da učenik ostane deo vaspitno-obrazovnog sistema).

Jedna od opcija za školovanje dečaka ubice, na šta je država obavezna po sili zakona jer je i osnovno obrazovanje obavezno, jeste nastava na daljinu. Nastavno osoblje OŠ "Dr Dragan Hercog" je, na primer, i pre korone radilo na daljinu s đacima koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da sede u kolektivu.

- To radimo sa decom koja su se lečila, pa su puštena kući, ali je njihov imuni sistem i dalje slab pa ne smeju da idu u kolektiv. S njima se nastava odvija putem interneta. Imamo programe i kabinet sa elektronskom tablom, kamerama, zvučnicima. Imamo dva takva odeljenja - kazao je "Blicu" svojevremeno direktor škole Zoran Aleksić.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Др,ја

22.08.2023 09:40

Еееее нема даље ,,,још да манијака школују ,,,,ваљало би и стипендију да му дају ,,,а родитељи да добију националну пензију није лако направити монструма и још зарадити паре,,,,свака част државо нек смо живи и здрави

Marina

22.08.2023 17:33

@Др,ја - Sta se ti bunis sto ce Kosta da se skoluje?! Ne bunis se za masu zarobljenika koji su pocinila mnogo gora nedela a imaju super uslove u zatvorima nego si nasao da komentarises o jednom maloletnom detetu i njegovom pravu na skolovanje! Mislim da nisi kompetentan da bilo sta kazes na temu Kosta Kecmanovic.

LaLinea

23.08.2023 16:43

@Marina - Koje je to vece nedelo od ovoga? Usput on treba da ponavlja sedmi razred jer je poslednja dva meseca izostao iz skole. P.S. maloletno dete lepo zvuci ali njemu ne prilici. Vec mu je nadenut nadimak monstrum.

Sladjana

25.08.2023 09:35

Ubici,monstrumu, sotoni i zlu dozvoliti skolovanje??? Ni kap vode to zlo ne zaslužuje. Zao mi je pobijene dece, jadni roditelji koji su zauvek ostali bez svojih andjela. A ovaj monstrum ne bi trebalo da ikad vise bude tema u neku samicu to staviti bez hrane i vode i zaboraviti da postoji. Monstrum