Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu!

Autor:

Vesti

13.07.2023

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podrška Zrenjaninu realizovana je u okviru društveno odgovornog programa kompanije NIS "Zajednici zajedno".

Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu!

Foto: NIS

Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Opšte bolnice "Đorđe Joanović", kao i Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" u Zrenjaninu, vredna više od 10,5 miliona dinara. 

Podrška Zrenjaninu realizovana je u okviru društveno odgovornog programa kompanije NIS "Zajednici zajedno", a Opšta bolnica i Dom zdravlja u Zrenjaninu dobili su novu opremu, koja će olakšati njihov rad u pogledu unapređenja reproduktivnog zdravlja i podrške povećanja nataliteta.

Foto: NIS

 

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" dobila je novi savremeni ultrazvučni aparat sa tri sonde, koji će doprineti ne samo povećanju broja pregledanih pacijenata, već i kvalitetnijem prenatalnom monitoringu kod trudnica u opštini Zrenjanin, ali i povećanju efikasnosti preventivnih pregleda u regionu ove opštine. 

Dom zdravlja "Dr Boško Vrebalov" opremljen je savremenim aparatom za bojenje preparata za patohistološku dijagnostiku, mikroskopom za očitavanje ćelija grlića materice, dve ginekološke stolice prilagođene i osobama sa invaliditetom, kao i CTG aparatom i sterilizatorom, čime se  značajno doprinosi unapređenju dijagnostike i kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga za sve pacijentkinje iz Zrenjanina i okoline. 

Povodom nabavke nove opreme, Opštu bolnicu "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu obišli su Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS i dr Milan Miljuš, direktor Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, u pratnji dr Igora Kitareskua, direktora Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu.

Foto: NIS

 

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, zahvalio je kompaniji NIS na višegodišnjoj saradnji i zajednički realizovanim projektima.

- Model društvene odgovornosti NIS-a je za svaku pohvalu i nešto na šta bi možda trebalo da se ugledaju i sve druge kompanije. Verujem da ćemo u budućnosti imati još bolju saradnju - naveo je Salapura.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, rekao je da je Zrenjanin važan grad za poslovanje kompanije, ali i grad prijatelj kada je reč o realizaciji društveno odgovornih projekata.

- Slogan naše kompanije je 'Budućnost na delu'. Ta budućnost su naša deca i dobro zdravstvo i sasvim je prirodno i logično da mi sarađujemo na tom polju - kazao je Smirnov.

Foto: NIS

 

Takođe, imajući u vidu da je sve veći broj parova u borbi za potomstvo, kompanija NIS je u želji da nam se rodi što više novih nada, gradu Zrenjaninu pružila finansijsku podršku u iznosu od 1,7 miliona dinara u sprovođenju javnog poziva za podršku parovima u procesu vantelesne oplodnje.

Konkurs za parove je još uvek otvoren, a svi parovi više informacija i uputsvo za konkurisanje mogu pronaći u okviru javnog poziva na portalu grada Zrenjanina, odnosno na linku: Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za biomedicinski potpomognutu oplodnju u gradu Zrenjaninu | Zrenjanin (zrenjanin.rs)

Foto: NIS

 

"Zajednici zajedno", vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, ove godine obeležava jubilej 15 godina postojanja. Sprovodi se u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti i do sada je putem ovog programa  realizovano više od 1.000 projekata u šta je NIS uložio gotovo 1,6 milijardi dinara.

Ove godine, NIS će u okviru programa "Zajednici zajedno"  uložiti rekordnih 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova. Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading