O BABICI AIDI PRIČA CELA SRBIJA: Jednu stvar je uradila ženi koja je htela da ostavi svoju bebu nakon porođaja

Autor: N.J.

Lifestyle

26.06.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša glavna sestra na jednom ginekološko - akušerskom odeljenju u Srbiji podelila je svoju ispovest.

O BABICI AIDI PRIČA CELA SRBIJA: Jednu stvar je uradila ženi koja je htela da ostavi svoju bebu nakon porođaja

Foto: Shutterstock

Aida je babica, a jednog jutra spremila se i došla u vizitu. Sve je bilo u najboljem redu, ali onda je čula da jedna majka ne želi da prihvati svoje dete.

- Uđem kod nje, devojka 38 god, plače. Kaže da je beba rođena u vanbračnoj vezi i da njena porodica ne želi da je prihvati. Kaže da ne može da je stavi na grudi, jer će se još više vezati, a mora da je ostavi. Otac deteta se ne pojavljuje. Kažem joj da se smiri i da ću doći kod nje kada završim vizitu - napisala je ona na Tviteru.

Foto: Unsplash/ Alexander Grey

Žena pripremljena za porođaj

Nakon vizite ponovo je otišla do nje.

- Pitam je da li ona, ako izuzmemo njenu porodicu, želi da vidi i stavi bebu na grudi. Kaže da želi - kroz suze. U teškoj je finansijskoj situaciji i ne zna kako će gajiti dete bez podrške svojih. Kažem joj da ću pozvati Centar za socijalni rad i da ćemo svi pomoći, samo da ne ostavlja bebu. Pozovem Centar, dam podatke i zamolim ih da dođu što pre. Došli su socijalni radnik i psiholog. Razgovarali su sa njom i kazali šta oni mogu da urade da joj pomognu. Njeni je zovu, prete, ona uznemirena, plače. Uzmem njen telefon i kažem bratu koji je bio najljući da ću obavestiti policiju jer mi uznemiravaju pacijentkinju. Ona uzme bebu u naručje, stavi je na podoj i tada sam znala da će biti sve u redu. Pojavi se njena tetka, uzeće je kod sebe. Centar je finansijski pomogao koliko je bio u mogućnosti, a mi smo sakupili neku količinu novca i na otpustu joj dali. Spakovali smo joj neke osnovne stvari za bebu i ispratili je kod tetke. Brzo je našla posao i živela pristojno. Posle je otišla u inostranstvo sa svojim detetom. Videla sam ih pre par godina. Ne bih je prepoznala da mi se nije javila. Dete poraslo, ona sređena, srećna - objasnila je.

Naše malo nekome može biti mnogo, zato uvek pokušajte bar da pomognete, piše "Najžena".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading