SMEDEREVCI DOBILI NOVE SPORTSKE TERENE! Građani: Ovo je odličan početak! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.08.2022

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradske vlasti u Smederevu ulažu veliki trud u poboljšanju kvaliteta života građana, a jedan od aspekata brige za stanovništvo ogleda se i u oblasti lokalnog sporta i fizičkog zdravlja.

SMEDEREVCI DOBILI NOVE SPORTSKE TERENE! Građani: Ovo je odličan početak! (FOTO)

Foto: Instagram/becjovan, Privatna arhiva

Kako je nedavno najavio gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, vlasti će aktivno raditi na obnovi i izgradnji novih sportskih terena, jer je prioritet da se najmlađim sugrađanima obezbede adekvatni uslovi za zdravo odrastanje.

Uspešno su završeni radovi na uređenju sportskih terena u Vranovu gde smo postavili novu led rasvetu i teren je asfaltiran, zatim kompletno nov teren u Čičinoj - izjavio je gradonačelnik Jovan Beč.

Takođe su uređeni košarkaški i rukometni teren na Veslačkom, u centru grada, gde su postavljene nove tribine i led rasveta, kao i ograda, radi bezbednosti najmlađih sugrađana. 

Ovakav potez naišao je na oduševljenje sugrađana, budući da sportski tereni godinama nisu obnavljani. Stari, dotrajali koševi i golovi, tereni često zapušteni i opasni za decu, ranije su bili svakodnevica u Smederevu. 

- Mislim da je ovo dobar početak! Drago mi je da su vlasti u Smederevu prepoznali koliko je ovo važan i veliki problem, jer naša deca nisu imali adekvatne uslove da se igraju ili treniraju - rekla je Milica Stanković, majka troje dece, od kojih dvojica dečaka treniraju košarku.

- Naš grad je do sada iznedrio velike košarkaške talente, pa smatram da bi ovo moglo da doprinese otkrivanju novih - kaže Milica.

Njeni sinovi svakodnevno, pored treninga, odlaze na obližnji teren za koji je, takođe, najavljena rekonstrukcija, gde provode svoje slobodno vreme.

- Još više ću se obradovati kada se teren u Mesnoj zajednici "Leštar" obnovi, jer na njemu sva deca iz komšiluka provode raspust - zaključila je.

Grad je najavio da je u planu da se obnove upravo ovaj i sportski teren u Mesnoj zajednici "25 maj".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Napomena:

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

Loading