KRIVIČNE PRIJAVE za one zbog kojih je izgorelo 15 HEKTARA MLADE ŠUME NA FRUŠKOJ GORI!

Autor:

Vesti

30.07.2022

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na lokalitetu Lipovača koje se nalazi u granicama Nacionalnog parka Fruška gora juče je buknuo požar koji je zahvatio čak 15 hektara mlade šume bagrema.

KRIVIČNE PRIJAVE za one zbog kojih je izgorelo 15 HEKTARA MLADE ŠUME NA FRUŠKOJ GORI!

Foto: Tanjjug/AP

Kako je utvrđeno istragom, do ovog požara došlo je zahvaljujući ljudskom faktoru, s toga nadležne službe apeluju da građani povedu računa, da ne bi došlo do još većih vatrenih stihija, za koje će odgovorni snositi sankcije u vidu krivičnih prijava.

Pripadnici Čuvarske službe JP "Nacionalni park Fruška gora" i Vatrogasne brigade iz Šida i Sremske Mitrovice nakon nekoliko sati borbe sa vatrom uspešno su ugasili požar koji je usled prisustva blagog vetra pretio da se proširi.

U JP "Nacionalni park Fruška gora" kažu da je istragom utvrđeno da je uzrok požara sasvim izvesno posledica ljudskog faktora te da je požar ugašen samo zahvaljujući brzoj reakciji Čuvarske službe tog preduzeća, MUP i vatrogasnih brigada koji imaju dugogodišnju blisku i uspešnu saradnju. JP "Nacionalni park Fruška gora" podneće prijavu protiv NN lica a Komisija će utvrditi štetu, prenosi BLIC.

Iz JP "Nacionalni park Fruška Gora" poručuju da će neodgovornost prema prirodi biti pravno procesuirana i strogo kažnjena.

- Svima koji se savesno i odgovorno ponašaju prema svojoj sigurnosti tokom boravka u prirodi i dobrobiti prirodnih vrednosti srdačno se zahvaljujemo - navode iz ovog javnog preduzeća.

NEODGOVORNOST PREDSTAVLJA OPASNOST

Tokom letnjeg perioda posebno je pojačana kontrola na prostoru ovog nacionalnog parka.

- Sve je to sa ciljem prevencije nastanka šumskih požara. JP "Nacionalni park Fruška gora" apeluje na sve građane, da se odgovorno ponašaju u prirodi i prema prirodi jer nepažnjom i neodgovornim postupcima mogu izazvati požare koji oduvek predstavljaјu veliku opasnost za šumske ekosisteme - navode iz javnog preduzeća i dodaju:

- Vatra se nakon loženja na mestima gde je dozvoljeno mora ugasiti i dobro proveriti da li je ugašena. Opuške od cigareta nikako ne bacati u prirodu i kroz prozor automobila tokom vožnje - navodi se u apelu JP "Nacionalni park Fruška gora".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading