RHMZ NAJAVLJUJE JAKO NEVREME: Opasnost od poplava, temperatura i dalje visoka - do 37 stepeni

Autor:

Vesti

30.07.2022

05:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za kratko vreme može pasti više od 20 litara kiše po metru kvadratnom.

RHMZ NAJAVLJUJE JAKO NEVREME: Opasnost od poplava, temperatura i dalje visoka - do 37 stepeni

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas na istoku i jugu zemlje biti veoma toplo sa temperaturama od 34 do 37 stepeni. RHMZ je upozorio i da se danas lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode - obilni pljuskovi sa grmljavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar.

Kratkotrajne vremenske nepogode moguće su danas posle podne i uveče i u Beogradu, sa obilnim pljuskovima sa grmljavinom, gradom, jakim i olujnim zapadnim i severozapadnim vetrom.

Stiže osveženje, ali i nevreme - najjače u Podunavlju i Pomoravlju

Kiša, pljuskovi, grad i jak vetar prognozirani su za veći deo Srbije, a najjače nepogode očekuju se u Podunavlju i Pomoravlju. U Vojvodini temperatura šest do sedam stepeni niža, dok će na jugu i danas biti veoma toplo. Najviša temperatura do 36.

Promenljivo i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode, obilni pljuskovi sa grmljavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar.

Za kratko vreme može pasti više od 20 litara kiše po metru kvadratnom.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

 

 

Oblaci su već zahvatili Alpe, a do severa Srbije stići će sredinom dana.

Vetar ujutru i pre podne slab i umeren jugoistočni, u košavskom području povremeno i jak, od sredine dana u pojačanju i skretanju na zapadni i severozapadni pravac.

Najniža temperatura od 16 do 23, najviša od 28 na severozapadu do 36 stepeni na jugu i jugoistoku.

Jači pljuskovi danas mogu otežati vožnju

Jači pljuskovi praćeni vetrom danas mogu otežavati vožnju, uslovi u kojima su saobraćajne nezgode i zastoji u saobraćaju česti, saopštio je AMS S.

"Ukoliko za vreme vožnje naiđete na jak pljusak ili vremensku nepogodu, pokušajte da smanjenom brzinom i sa vožnjom na većem odstojanju stignete do prvog parkinga, benziske stanice ili nekog drugog bezbednog mesta gde ćete sačekajte dok se ne stvore uslovi za sigurnije putovanje", savetuje AMS S.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama na autoputevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading