ZLATIBORSKA GONDOLA PONOVO POČINJE SA RADOM: Evo i kada

Autor: Republika

Vesti

19.06.2022

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon obimnih radova na rekonstrukciji mreže, Zlatiborska Gold gondola počinje da radi sa ukupno 72 kabine.

ZLATIBORSKA GONDOLA PONOVO POČINJE SA RADOM: Evo i kada

Foto: printskrin/goldgondola

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole građani će ponovo moći da prelaze od ponedeljka 20. juna.

Najduža panoramska gondola na svetu letnju sezonu dočekuje s ukupno 72 kabine, a zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba.


To će skratiti period čekanja i smanjiti redove i gužve koje su se formirale pred gondolom tokom svake sezone i u danima praznika, navodi se na užičkoj Oglasnoj tabli.

Tokom rekonstrukcije mreže gondole, uz postojećih 54, montirano je novih 18 kabina, izgrađene su i montirane natkrivke na početnoj i krajnjoj stanici i obavljeni radovi na poboljšanju sistema i uvođenju novih softverskih rešenja.

- Veliko mi je zadovoljstvo da mogu da najavim da povećavamo kapacitet i da upravo ta pauza od mesec i po dana je napravljena zbog unapređenja kompletnog sistema Gold gondole - navela je direktorka Gold gondole Bojana Božanić povodom ponovnog početka rada gondole i dodala:

- Iako smo počeli pre godinu ipo dana sa odličnim rezultatima i fantastičnim, rekordnim ciframa u broju putnika koji su se vozili gondolom, ipak smo se odlučili da povećamo taj kapacitet da bismo smanjili redove koji su bili na gondoli tokom prošle i letnje i zimske sezone.

Interesovanje domaćih i stranih turista za vožnju gondolom je veliko, o čemu svedoči brojka koja je premašila 300.000 prevezenih putnika za malo više od godinu dana, navodi se na sajtu Gold gondole.

Radove na rekonstrukcij u roku su obavili zaposleni u Javnom preduzeću "Gold gondola Zlatibor", uz asistenciju inženjera i tehničara francuskog partnera, firme "Poma" i članova Gorske službe spasavanja, koji su preuzeli jedan deo posla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading