VUČEVIĆ: Manje upućeni građani su sigurno dobili dubinski uvid i osvrt na temu modernih mađarsko-srpskih odnosa

Autor: Republika

Vesti

13.12.2021

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik grada Novog Sada Miloš Vučević pristustvovao je danas predavanju ambasadora Mađarske Nj.E. Atile Pintera koje je održano u KCNS.

VUČEVIĆ: Manje upućeni građani su sigurno dobili dubinski uvid i osvrt na temu modernih mađarsko-srpskih odnosa

Foto: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik

Uživao sam danas u veličanstvenom predavanju Nj. E. Atile Pintera, ambasadora Mađarske, na temu „Uloga Mađarske u međunarodnim odnosima 21. veka, uz poseban osvrt na Višegradsku grupu“, koje je ovaj karijerni diplomata održao u KCNS. Ako sam ja, kao profesionalni političar, naučio mnogo iz predavanja njegove ekselencije Pintera, Uživao sam danas u veličanstvenom predavanju Nj. E. Atile Pintera, ambasadora Mađarske, na temu „Uloga Mađarske u međunarodnim odnosima 21. veka, uz poseban osvrt na Višegradsku grupu“, koje je ovaj karijerni diplomata održao u KCNS. Ako sam ja, kao profesionalni političar, naučio mnogo iz predavanja njegove ekselencije Pintera, manje upućeni građani su sigurno dobili dubinski uvid i osvrt na temu modernih mađarsko-srpskih odnosa, položaja ove nama partnerske zemlje u savremenom svetu, a kao vrhunac današnjeg predavanja izdvajam završni deo posvećen istorijatu, interesnim sferama i načinu funkcionisanja Višegradske grupe, saveza srednjevropskih država koji postepeno zauzima sve značajnije mesto u EU. Gospodine Pinteru, hvala vam na vašoj erudiciji i želji da deo znanja prenesete dalje, želim vam uspešan rad u našoj zemlji i znajte da se radujemo svim uspesima naših mađarskih prijatelja. Čestitku upućujem i zaposlenim u KCNS koji su od ove ustanove i njenog YT kanala napravili pravi svetionik znanja, kulture i prosvete., položaja ove nama partnerske zemlje u savremenom svetu, a kao vrhunac današnjeg predavanja izdvajam završni deo posvećen istorijatu, interesnim sferama i načinu funkcionisanja Višegradske grupe, saveza srednjevropskih država koji postepeno zauzima sve značajnije mesto u EU. Gospodine Pinteru, hvala vam na vašoj erudiciji i želji da deo znanja prenesete dalje, želim vam uspešan rad u našoj zemlji i znajte da se radujemo svim uspesima naših mađarskih prijatelja. Čestitku upućujem i zaposlenim u KCNS koji su od ove ustanove i njenog YT kanala napravili pravi svetionik znanja, kulture i prosvete.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading