PATRIJARH PORFIRIJE PREDVODIĆE LITURGIJU: Sutra je obeležavanje Svetih novomučenika u Jasenovcu

Autor: Republika/Tanjug

Vesti

12.09.2021

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna Eparhija pakračko-slavonska i Muzej žrtava genocida organizuju sutra centralnu proslavu praznika Svetih novomučenika jasenovačkih i Međunarodni naučni simpozijum tim povodom.

Republika

Foto: instagram.com/printscreen

Patrijarh Porfirije predvodiće liturgiju

Centralnu proslava počenje liturgijom u srpskom pravoslavnom manastiru Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu, a predvodiće je patrijarh srpski Porfirije.

Nakon toga predviđen je odlazak do spomenika Kameni cvet", koji je u okviru Spomen-područja "Jasenovac", gde će patrijarh Porfirije služiti pomen jasenovačkim stradalnicima, saopštio je Muzej žrtava genocida.

Sutrada, u utorak u Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji "Kantakuzina Katarina Branković" u Zagrebu, biće održan Međunarodni naučni simposion "Novomučenici: VII" u čijem će radu učestvovati značajan broj vodećih inostranih i srpskih istoričara i stručnjaka u oblasti društveno-humanističkih nauka.

Organizatori Međunarodnog naučnog simposiona su srpska pravoslavna Eparhija pakračko-slavonska i Muzej žrtava genocida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading