KANAĐANIN OGORČEN ISKUSTVOM U SRBIJI: Evo šta je doživeo u jednoj beogradskoj agenciji!

Autor:

Vesti

15.04.2024

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andre je izrazio ljubav prema srpskom narodu, ali je istakao da je primetio nedostatak snalažljivosti kod preduzetnika u vođenju biznisa.

KANAĐANIN OGORČEN ISKUSTVOM U SRBIJI: Evo šta je doživeo u jednoj beogradskoj agenciji!

Foto: tiktok/printscreen/andre.in.serbia

Rođeni Kanađanin Andre, koji je svoju ljubav prema Srbiji iskazao preseljenjem u Beograd, nedavno je imao svoje prvo negativno iskustvo u ovoj zemlji. Poznat po deljenju zanimljivog sadržaja na društvenim mrežama kao omiljeni stranac među Srbima, Andre je otkrio da je jedan nesporazum prilikom iznajmljivanja automobila izazvao prvi negativni susret sa preduzetničkim izazovima u Srbiji.

Problematično iznajmljivanje automobila

Andre je podelio svoje iskustvo iznajmljivanja automobila, ističući da je naišao na problem kada je prvoj agenciji objasnio da nema srpsku vozačku dozvolu, već kanadsku. 

- Juče sam obišao dva mesta kako bih rentirao auto za nekoliko sledećih nedelja. Međutim, kada sam otišao do prve agencije, objasnio sam im da nemam srpsku vozačku dozvolu, da sam iz Kanade i da imam kanadsku, ali momak koji je tamo radio mi je rekao da ne iznajmljuje automobile ljudima koji nemaju srpsku vozačku dozvolu, što mi je iskreno bilo jako čudno jer sam se pitao zašto bi neko u Srbiji rentirao auto ako ima svoj, ali sam rekao "Ok, nema problema" i otišao do drugog mesta - rekao je Andre.

Sve bi bilo u redu, da ga vlasnik prve agencije nije nazvao.

- Zazvonio mi je telefon, javio sam se i bio je to vlasnik agencije koja mi nije izdala automobil. Pitao me je da li sam hteo da iznajmim auto i da li sam iz Kanade, a ja sam odgovorio potvrdno i objasnio da sam već na drugom mestu iznajmio. Nakon što me je on pitao zašto sam otišao kod drugog, a ja mu objasnio šta mi je rekao njegov kolega, on je jednostavno poludeo! Objašnjavao mi je da se radi o nesporazumu i da odmah vratim svoj rentirani auto i dođem kod njega bla bla...

...I umesto da mi se izvini što mi je njegov kolega/sin dao pogrešne informacije on je krivicu svalio na mene i bio ljut na mene što neću da vratim rentirani auto i odem da iznajmim njegov.

Ne znam, ludilo. Ako ne umeš da mi daš pravu informaciju zašto bih se ja vratio i svoje poverenje dao tebi, pritom to je jedan od najlakših poslova. Zapanjujuće je kako je sve što pokušaš da uradiš ovde jedan administrativni šou. Čak i ako ste u pravu, neko će želeti da vas okrivi. Neću nikog napadati pojedinačno ali to je ono što sam primetio u Srbiji i ono što preduzetnika u Srbiji ne može da napravi velikim - zaključio je Andre.

 

 

Preduzetnički izazovi u Srbiji

Andre je istakao da je ovo iskustvo pokazalo jedan veliki problem u vođenju biznisa u Srbiji. On je izrazio ljubav prema srpskom narodu, ali je istakao da je primetio nedostatak snalažljivosti kod preduzetnika u vođenju biznisa. Naglasio je da je svaki administrativni proces u Srbiji postao izazov, a čak i kada ste u pravu, neko će želeti da vas okrivi. Andre je zaključio da je ovo ono što preduzetnike u Srbiji sprečava da postanu veliki.

Reakcije na društvenim mrežama

Nakon što je podelio svoje iskustvo na društvenim mrežama, Andre je dobio podršku i razumevanje od svojih pratilaca. Mnogi su se složili sa njegovim viđenjem preduzetničkih izazova u Srbiji, dok su neki podelili slična iskustva.

Andreovo iskustvo sa iznajmljivanjem automobila u Srbiji postalo je povod za razmatranje preduzetničkih izazova u ovoj zemlji. Njegova otvorenost u iznošenju problema ukazuje na potrebu za unapređenjem poslovnog okruženja i pružanjem tačnih informacija klijentima. Ovo iskustvo je podstaklo diskusiju o tome kako se preduzetnici u Srbiji suočavaju sa izazovima i kako ti izazovi utiču na poslovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
lav noel

15.04.2024 18:59

mnogo sam se potresao zbog kanadjanina