PUTIN: Očekujem osnivanje zone slobodne trgovine sa Srbijom

Autor: Tanjug

Svet

18.01.2018

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin očekuje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prijatelj Srbije: Vladimir Putin

- Očekujemo da će tekući pregovori o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom, Indijom, Iranom, Srbijom i Singapurom biti plodonosni. Zona slobodne trgovine sa Vijetnamom uspešno funkcioniše od 2016. godine - izjavio je Putin, a prenosi ruska agencija Tas.

Kako je dodao, uviđa i veliki potencijal u potpisivanju sporazuma o trgovini i ekonomskoj saradnji između EEU i Narodne Republike Kine. 

Uveren sam da Evroazijska ekonomska unija i kineska inicijativa "Jedan pojas, jedan put", mogu efikasno da dopunjuju jedni druge - poručio je Putin. 

Apelovao je i na proširenje saradnje između EEU i Zajednice nezavisnih država. 

- Smatramo da je razumno da istražimo mogućnosti za uspostavljanje dubljih veza između EEU i Zajednice nezavisnih država, čije bi pojedine članice mogle postati posmatrači u EEU - navodi se u saopštenju Putina upućenom liderima zemalja EEU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading