NEMCI PROPUSTILI PRILIKU VEKA: Mbape je pre dve godine bio na korak od prelaska u Lajpcig!

Autor:

Sport

12.10.2017

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši sportski direktor i trener Lajpciga Ralf Ragnik otkrio je da nemački klub bio na korak od potpisivanja ugovora sa Kilijanom Mbapeom 2015. godine. Mbape je tada igrao za Monako.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mbape sa novim saigračima

- Malo je nedostajalo... Problem je bio što smo se u tom momentu rastali sa trenerom Zornigerom. To je bilo nakon zimske pauze i nismo znali ko će biti naredni trener i kako će sve to izgledati - otkrio je Ragnik.

On je istakao da je porodica mladog francuskog napadača imala samo jedan uslov.

- Kilijanov otac mi je rekao da, ukoliko mogu da mu obećam da ću ja biti trener Lajpciga, on će potpisati ugovor sa klubom. Ali, u tom trenutku nisam mogao da dam takvo obećanje - rekao je Ragnik.

Ragnik je tri meseca kasnije postao trener Lajpciga i uveo klub u Bundesligu, a potom trenersko mesto prepustio Ralfu Hasenhutlu. Lajpcig je prošle sezone bio vicešampion Nemačke.

Mbape je u međuvremenu postao jedan od najboljih fudbalera sveta. On je u letnjem prelaznom roku stigao u PSŽ iz Monaka za 145 miliona evra. Mladi fudbaler će igrati na pozajmici u PSŽ-u do kraja sezone, a Monako će moći da zaradi još 35 miliona evra kroz bonuse. Ceo posao bi mogao da vredi čak 180 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading