ŽENA UMRLA POSLE MAGNETNE REZONANCE! Četiri lekara pod istragom!

Autor:

Svet

20.04.2024

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena je umrla šest sati posle pregleda.

ŽENA UMRLA POSLE MAGNETNE REZONANCE! Četiri lekara pod istragom!

Foto: Republika.rs

Italijansko tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog smrti 54-godišnje državljanke Rumunije nakon što je podvrgnuta magnetnoj rezonanci sa kontrastnim sredstvom.

Pacijentkinja je preminula nakon što je pregled obavila u privatnom kliničkom institutu u gradu Kozenci, a nakon povratka kući u Koriljano Rosano, preminula je nakon otprilike šest sati.


Tamošnji mediji izveštavaju da su istražitelji naredili obdukciju kako bi utvrdili uzrok smrti. Istraga je u toku, a cilj je utvrditi eventualnu korelaciju između pregleda i smrti žene. Četiri lekara će biti saslušana, dok su uključeni i sudski veštaci čije izjave će biti od presudnog značaja za tužilački proces.

Ova tragična situacija baca svetlo na važnost i rizike medicinskih procedura, posebno kada je reč o korišćenju kontrastnih sredstava u dijagnostici.

Italijansko tužilaštvo sprovodi detaljnu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja i pružila pravda porodici preminule žene.

Očekuje se da će rezultati istrage pružiti jasniju sliku o događajima koji su doveli do ove tužne smrti.

Podsećamo, u Srbiji je prekjuče uhapšen lekar i kozmetičar iz privatne klinike Beomedikus Beograd jer je pacijentkinja posle rutinske intervencije umalo ostala bez noge. 

Anđela Ikodinović, studentkinja treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put i oktkrila kroz kakvu agoniju je prošla i prolazi  posle intervencije u  "Beomedikus" klinici.

Ona je prvi put javno govorila o svojim teškim iskustvima, nakon što su usledile komplikacije usled nestručne intervencije na ovoj klinici zbog čega je i podnela krivičnu prijavu.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading