PACIJENTKINJA POPILA PREVIŠE VODE I UMRLA: Porodica tuži bolnicu!

Autor:

Svet

18.04.2024

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psihogeni poremećaj polidipsije, koji je bio uzrok tragičnog ishoda, predstavlja redak fenomen karakterisan prekomernim unosom tečnosti bez fizioloških potreba za tim.

PACIJENTKINJA POPILA PREVIŠE VODE I UMRLA: Porodica tuži bolnicu!

Foto: Tanjug/AP

Tragična smrt 28-godišnje Lilijan L. na psihijatrijskoj klinici u Velikoj Britaniji šokirala je javnost. Prema izveštaju forenzičara, pacijentkinja je preminula nakon što je popila "prekomernu količinu" tečnosti, što je dovelo do gubitka svesti i fatalnog ishoda. Lilijan je bila na lečenju od šizofrenije, a prema nalazima, uzrok prekomernog unosa tečnosti bio je psihogeni poremećaj polidipsije, koji se povremeno javlja kod pacijenata sa šizofrenijom.

Nakon ovog tragičnog događaja, roditelji preminule pacijentkinje odlučili su da podnesu tužbu protiv medicinske ustanove u kojoj je bila na lečenju njihova ćerka. 

Psihogeni poremećaj polidipsije, koji je bio uzrok tragičnog ishoda, predstavlja redak fenomen karakterisan prekomernim unosom tečnosti bez fizioloških potreba za tim. Ovaj poremećaj često se javlja kod pacijenata sa šizofrenijom, posebno onih koji uzimaju određene lekove. Ova činjenica dodatno naglašava kompleksnost i izazove povezane sa lečenjem mentalnih oboljenja.


Slučaj Lilijan L. ističe važnost podrške porodice osobama koje se leče od mentalnih oboljenja. Pored stručne medicinske pomoći, podrška porodice može imati značajan uticaj na ishod lečenja i oporavak pacijenata.

Forenzičari su odigrali ključnu ulogu u istrazi ovog slučaja, pružajući važne informacije o uzroku smrti pacijentkinje. Njihov rad doprineo je razumevanju okolnosti koje su dovele do tragičnog ishoda, ističući značaj forenzičke nauke u rasvetljavanju medicinskih slučajeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading