ODUZELI MU PASOŠ: Na aerodromu priveden NOVINAR, vlasti zbog jednog razloga NISU IMALI MILOSTI prema njemu

Autor:

Svet

16.04.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je sistem na aerodromu zakazao ili je nešto drugo po sredi?

ODUZELI MU PASOŠ: Na aerodromu priveden NOVINAR, vlasti zbog jednog razloga NISU IMALI MILOSTI prema njemu

Foto: Tanjug/AP

Gruzijske vlasti privele su danas novinara Donalda Kurtera, koji ima rusko-američko državljanstvo, na aerodromu u Tbilisiju, javlja RT.

Kurter, koji je novinar televizije RT, zadržan je u tranzitnoj zoni aerodroma, nakon što su gruzijski zvaničnici naveli da njihov sistem ne priznaje njegov pasoš.

Pogranični službenici su, u međuvremenu, oduzeli ruski pasoš novinaru, prenosi RT.

Ruska televizija navodi da je Kurter otputovao u Gruziju kako bi izveštavao o antivladinim protestima koji su organizovani zbog najave o usvajanju zakona o "stranim agentima".

Tim zakonom bi sve organizacije i mediji u Gruziji, koji primaju novac iz inostranstva, morali da se registruju kao strani agenti.

Kad smo kod Gruzije, u toj zemlji je i dalje tema broj jedan tuča poslanika u skupštini.

Na sastanku Pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu Zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika potukao se sa predstavnikom vladajuće partije, preneo je Eho Kavkaza.

Tokom diskusije, kada se poslanik partije Gruzijski san, Mamuk Mdinaradže, svađao sa predstavnikom opozicione partije Lelo, prišao mu je lider partije Građani, Aleko Elisašvili, i udario ga pesnicom u lice, navodi Evropska pravda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading