"A KADA STE VI OSUDILI NAPADE KIJEVA?" Zaharova odgovorila na prozivke Izraela

Autor:

Svet

14.04.2024

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izdalo je zvanično saopštenje povodom poslednje eskalacije na Bliskom istoku.

"A KADA STE VI OSUDILI NAPADE KIJEVA?" Zaharova odgovorila na prozivke Izraela

Foto: Tanjug/AP

Kada je Izrael osudio makar jedan napad kijevskog režima po ruskim regionima, ja se toga ne sećam, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova.

Ona je tako odgovorila na komentar ambasadorke Izraela u Rusiji, Simone Galperin, koja je izjavila da "očekuje da će Moskva osuditi napad Irana po Izraelu".

- Ali, se zato sećam redovnih izjava podrške zvaničnika Izraela akcijama Zelenskog. Onim izuzetno zločinačkim, terorističkim akcijama kopiladi iz ulice Bankovaja (u kojoj se nalazi administracija predsednika Ukrajine), usled kojih iz godine u godinu ginu civili i uništava se civilna infrastruktura - napisala je predstavnica ruskog MSP-a na Telegramu.

Ranije tokom dana, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izdalo je zvanično saopštenje povodom poslednje eskalacije na Bliskom istoku. U njemu se navodi da je Moskva zabrinuta zbog novonastale situacije i dodaje da je MSP Irana saopštilo da je napad izveden kao odgovor na ranije napade po iranskim objektima u regionu, uključujući i napad na iranski konzulat u Damasku.

Ministarstvo je, takođe, podsetilo da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije adekvatno odreagovao na ovaj nedavni napad na iranski konzulat u Siriji, objasnivši da su to sprečile zapadne članice SB UN.

Podsetimo, napetosti između Irana i Izraela su eskalirale nakon napada na iranski Konzulat u Damasku, u kojem su poginuli visoki vojni zvaničnici. Iran je kao odmazdu sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading