MRAČNE PROGNOZE BRITANSKOG GENERALA PODIGLE PRAŠINU! ''Protiv Rusa ne možemo ratovati DUŽE od dva meseca''!

Autor:

Svet

28.03.2024

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grant Šaps, ministar odbrane Velike Britanije, pokušavao je da obezbedi povećanje budžeta za odbranu, ali nije uspeo u svojim naporima.

MRAČNE PROGNOZE BRITANSKOG GENERALA PODIGLE PRAŠINU! ''Protiv Rusa ne možemo ratovati DUŽE od dva meseca''!

Foto: Pixabay.com

Zamenik načelnika štaba odbrane general-potpukovnik Rob Magovan izneo je zabrinjavajuće tvrdnje o spremnosti Velike Britanije za dugotrajni sukob sa Rusijom. Prema njegovim rečima, britanske snage mogle bi se nositi sa ruskom pretnjom samo dva meseca zbog nedostatka adekvatnih resursa, posebno municije.

Pritisak na budžet odbrane

Grant Šaps, ministar odbrane Velike Britanije, pokušavao je da obezbedi povećanje budžeta za odbranu, ali nije uspeo u svojim naporima. Izjava zamenika načelnika štaba odbrane dodatno naglašava ozbiljnost situacije, ističući da je potrebno više sredstava za integrisanu protivvazdušnu odbranu od raketa, prenosi Alo.

Uloga NATO saveza

Ministar Šaps istakao je da bi u slučaju sukoba sa Rusijom, Velika Britanija delovala zajedno sa saveznicima iz NATO-a, a član 5 sporazuma o kolektivnoj odbrani omogućio bi im da se suprotstave ruskoj pretnji.

Priznanje o nedostacima

Izveštaj komiteta za odbranu otkrio je da su britanske oružane snage preopterećene i nespremne za potencijalni sukob sa Rusijom. Problem nedostatka municije i rezervne opreme naglašen je kao ključna tačka za hitne reforme.

Uloga dronova u savremenom ratovanju

Ministar Šaps istakao je značaj dronova u savremenom ratovanju, navodeći da su oni postali neizostavan deo vojnih operacija, posebno nakon iskustava iz rata u Ukrajini. Velika Britanija je najavila svoje učešće u isporuci dronova Ukrajini u saradnji sa Letonijom, naglašavajući njihovu smrtonosnu efikasnost i relativno nisku cenu u poređenju sa konvencionalnim oružjem.


Izjave zvaničnika britanske odbrane jasno ukazuju na izazove sa kojima se Velika Britanija suočava u oblasti odbrane i spremnosti za potencijalni sukob sa Rusijom. Nedostatak adekvatnih resursa, kao i potreba za hitnim reformama, postali su ključni faktori u raspravi o budućnosti britanske odbrambene politike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading