U RUSIJI UHAPŠEN POZNATI SVETSKI ŠAMPION: Otkriveno u kakvoj vezi je bio sa teroristima

Autor:

Svet

26.03.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja da je pomagao Islamskoj državi.

U RUSIJI UHAPŠEN POZNATI SVETSKI ŠAMPION: Otkriveno u kakvoj vezi je bio sa teroristima

Foto: Wikipedia, Shutterstock

Teroristički napad u Moskvi, tokom kog je u tržnom centru "Krokus siti hol" ubijeno najmanje 139 ljudi, a broj žrtava možda i poraste, jer nije mali broj onih koji su na lečenju a da su u teškom stanju, nije jedina teroristička situacija sa kojom se Rusija ovih dana bori.

Nedavno su, na samom početku marta, ruske službe bezbednosti u Ingušetiji, republici koja je sastavni deo Ruske Federacije, imale vatreni okršaj sa teroristima koji su godinu dana ranije ubili tri policajca.

Taj sukob u gradu Karabulaku, okončan je ubistvom pomenutih zločinaca koji su odbili da se predaju, pucajući iz stana u koji su se zatvoril.

Međutim, kako je javila ruska novinska agencija RIA Novosti, ovog jutra je u Ingušetiji uhapšen Seid Umar Imagožev, prvak sveta u džiu-džici.

Sumnja da je pomagao Islamskoj državi.

Tačnije, prema podacima lokalne policije, utvrđeno je da je Imagožev pomagao onim istim teroristima koji su početkom marta likvidirani u okršaju sa pripadnicima ruskih bezbednosnih službi.

Agencija RIA Novosti je od izvora iz policije Ingušetije saznala sledeće:

- Pod sumnjom da je pomagao militantima, uhapšen je 25-godišnji žitelj naše republike, Seid-Umar Imagožev. Po preliminarnim podacima, on je pomagao Zelimhanu Curojevu, koji je likvidiran početkom marta tokom specijalne operacije u Karbulaku. Imagožev je borac u takmičenjima mešovitih borilačkih veština i svetski je šampion u jednoj od verzija dži-džice.

Ista agencija potom je podsetila i na detalje sukoba u kome je ubijen Curojev:

- Drugog marta na teritoriji grada Karabulak u Inušetiji uveden je režim protivterorističke operacije. U jednoj od zgrada, jedinca za specijalne namene Federalne službe bezbednoste (FSB) blokirala je grupu bandita koji su nameravali da izvrše velike terorističke zločine. Narednog dana saopšteno je da je u akciji neutralisano šest militanata. Prema dostupnih podacima, oni su bili privrženi tzv. Islamskoj državi i učestvovali su u napadu na jednu policijsku stanicu i ubistvu trojice službenika policaje u martu 2023. Troje bandita, uključujući i njihovog vođu, bili su na saveznoj potrazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading