"BUDITE OPREZNI" Federalna služba bezbednosti uputila APEL građanima Rusije

Autor:

Svet

26.03.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saopštenju se naglašava da je posebno potrebno razgovarati sa maloletnicima o važnosti izbegavanja razgovora i prepiski sa provokatorima.

"BUDITE OPREZNI" Federalna služba bezbednosti uputila APEL građanima Rusije

Foto: Credit: Alexei Konovalov / TASS / Profimedia

Federalna služba bezbednosti apeluje na građane da budu oprezni u slučaju pretnji i poziva na terorističke akte na teritoriji Ruske Federacije nakon napada na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol" u Podmoskovlju.

- Nakon terorističkog napada u "Krokus siti holu", zabeležen je nagli porast telefonskih poziva i poruka koje dobijaju građani Rusije, uključujući maloletnike, sa lažnih brojeva sa teritorije Ukrajine, koji sadrže pozive na izvršenje terorističkih akata na ruskoj teritoriji, posebno u tržnim centrima, objektima transportne i javne infrastrukture, kao i predloge tinejdžerima da za novac izvrše terorističke akte - saopštio je Centar za odnose sa javnošću obaveštajne službe.

U vezi sa tim, FSB je apelovao na građane da budu oprezni u slučaju ovakvih provokacija.

U saopštenju se naglašava da je posebno potrebno razgovarati sa maloletnicima o važnosti izbegavanja razgovora i prepiski sa provokatorima.

Takođe se ističe da je u svim sličnim slučajevima neophodno odmah obavestiti policiju.

Podsetimo, ruski državni organi uhapsili su 11 lica povezanih sa terorističkim napadom na posetioce koncerta muzičke grupe "Piknik" u "Krokus siti holu".

Šef Istražnog komiteta Rusije, Aleksandar Bastrikin, saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim "Renoom" pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading