NOVI TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI: Hitno se oglasila Federalna služba bezbednosti (VIDEO)

Autor:

Svet

26.03.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FSB navodi da je muškarac planirao da detonira improvizovanu eksplozivnu napravu u zgradi gde se vrši prijem humanitarne pomoći.

NOVI TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI: Hitno se oglasila Federalna služba bezbednosti (VIDEO)

Foto: X/Tony/Printscreen

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila je da je sprečila teroristički napad na punkt za prijem humanitarne pomoći u Samarskoj oblasti, koji je, navodno, planirao saučesnik Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RDK).

- Na teritoriji Samarske oblasti sprečen je teroristički akt koji je planirao državljanin Ruske Federacije, rođen 1994. godine, saučesnik terorističke organizacije Ruski dobrovoljački korpus (RDK) - navedeno je u saopštenju, prenosi Interfaks.

FSB navodi da je muškarac planirao da detonira improvizovanu eksplozivnu napravu u zgradi gde se vrši prijem humanitarne pomoći i da se prilikom hapšenja napadača improvizovana eksplozivna naprava sama aktivirala, usled čega je napadač poginuo.

Među pripadnicima obezbeđenja i civila nema povređenih. FSB dodaje da je napadač od 2022. bio javno angažovan na diskreditovanju Oružanih snaga Rusije, a da ga je navodno u septembru prošle godine regrutovala ukrajinska obaveštajna služba posredstvom RDK-a i da je on prihvatio da organizuje i vrši diverzije na teritoriji Ruske Federacije.

Prilikom pretresa mesta gde je živeo, otkrivena je laboratorija za proizvodnju eksploziva, komponente za njegovu proizvodnju, kao i još jedna improvizovana ekslozivna spremna za upotrebu.

Podsetimo, predstavnici Ruskog dobrovoljačkog korpusa negiraju da su borci te jedinice bili umešani u teroristički napad na "Krokus siti hol".

- Naravno, to definitivno nismo mi - rekao je predstavnik RDK.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading